ANA SAYFA > GÜNDEM > KASİAD, emniyet kemerinin önemini anlattı

KASİAD, emniyet kemerinin önemini anlattı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KASİAD, emniyet kemerinin önemini anlattı

Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası dolayısıyla KASİAD, halka emniyet kemerinin önemini anlattı.

KASİAD üyesi Emin Direksiyon’un desteğiyle hafta boyunca halkı bilinçlendirme etkinlikleri düzenledi. KASİAD Başkanı Osman Avcı,  emniyet kemeri takma alışkanlığının çok az olduğu ülkemizde, trafik kazalarında her yıl çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini veya ömür boyu sakat kaldığını belirterek şöyle konuştu: “Bu kayıpların önemli oranda azaltılması için halkın pasif güvenlik önlemleri konusunda görsellikle bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Trafik Haftasında Karşıyaka İskelesi Çarşı girişleri ve Hükümet Binamız önünde kurduğumuz portatif simülatör ile 10km gibi düşük süratli bir çarpışmanın yaratacağı şiddeti, hissettirerek emniyet kemeri takmanın önemini ve trafikte pasif güvenlik önlemleri ile bilinçlendirilmeyi planladık.

Geri dönüşler sevindirici

Halkımızın ilgisi ve güzel dönüşler aldığımız çalışmamızda; 50 km hızda meydana gelen çarpışmada sürücü ve yolcuların ağırlıklarının kırk katına ulaştığı düşünüldüğünde emniyet kemeri takılı olmadan meydana gelebilecek bir çarpışmanın şiddetinin, ne kadar yüksek olduğu gerçeği bu simülatör  ile somut olarak izleyenlerin gözleri önüne serildi.”

Avcı, son olarak “Lütfen trafikte tercihinizi yaşamdan yana yapın…” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Halk oyunları şöleninde büyük coşku...
Sonraki Haber Ege Fikir Ortaklığı Derneği Karşıyaka'da kuruluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?