ANA SAYFA > EĞİTİM > Halk oyunları şöleninde büyük coşku...

Halk oyunları şöleninde büyük coşku...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Halk oyunları şöleninde büyük coşku...

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Şöleni izleyicilere muhteşem bir gece yaşattı.

Karşıyaka Bostanlı Suat Taşer Kültür Merkezinde düzenlenen Halk Oyunları Şölenine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan,  Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, ilçe şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Sunuculuğunu Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Elif Tekintayyar ve Adem Parlak’ın yaptığı şölenin açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Ebru Yücel, “7 den 70’e engelleri kaldırarak bu geceyi hazırladık. Bu geceyi Halk Oyunları şölenine dönüştürmek için arkadaşlarımız çok çalıştılar. Ülkemizin değişik yörelerinden oyunlar sergileyecekler. Bizi yalnız bırakmadığınız için herkese teşekkürler, iyi ki varsınız” dedi.

Gösteriler 23 Yaş Üzeri Engelli Öğrencilerin sergilediği karma halk oyunları ile başladı. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden oluşan yetişkin zeybek ise Artvin Yöresi, Latin Dansları gösterileriyle devam etti. Minik kursiyerlerin, Üsküp Yöresi, Fethiye Yöresi, Artvin Yöresi ve Zeybek Oyunlarından oluşan gösterileri ile bir Halk Oyunları Şöleni yaşatırken, Ritim Gurubu olarak sahneye çıkan genç kursiyerler ise Roman ve Zeybek oyunları sergiledi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Seyirlik Oyun (Deveci)  ve gençlerin Teke, Üsküp, Diyarbakır ve Kafkas yörelerine ait oyunlar oynandı. Zaman zaman ayakta alkışlanan oyunlara, geceye katılanların oturdukları yerden tempo tutmaları dikkat çekti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Erten başkan adaylığını açıkladı
Sonraki Haber KASİAD, emniyet kemerinin önemini anlattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?