ANA SAYFA > İZMİR > KARTEK'ten açıklama...

KARTEK'ten açıklama...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARTEK'ten açıklama...

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti” ihalesini kazanan KARTEK bir açıklama yayınladı..

Kartek Kart ve Bilişim Teknolojileri Tic. A.Ş. (“Kartek”),  13.01.2015 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından tüm isteklilere açık olarak düzenlenen “Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti” ihalesini kazanmıştır. İhale hakkında eski yüklenicinin yaptığı itirazlar, Kamu İhale Kurumu’nun 08.04.2015 tarihli ve 2015/UH.III-985 sayılı kararıyla reddedilmiştir.

Bunun üzerine, sistemin Kartek tarafından devir alınabilmesi için aylar öncesinden çalışmalara başlanmışsa da; eski yüklenicinin sisteme ilişkin verileri, anahtarları ve diğer bilgileri ESHOT’a devretmemesi sebebiyle yetkili mahkemeler tarafından ilgililer hakkında cezai süreç başlatılmıştır.

İlgili firma yetkilileri hakkında halen devam eden ceza soruşturmasının selameti açısından konuya ilişkin olarak bu aşamada tarafımızdan detay bilgi verilmesinin uygun olmayacağı değerlendirilmektir. Bununla birlikte yaşanan sorunlar nedeniyle, kamu hizmetinin aksatılmadan ve hizmet kalitesini düşürmeden devamını sağlayacak şekilde, sistemin işler hale gelmesi için ESHOT ve Kartek ekipleri yoğun şekilde çalışmaktadır.

Diğer taraftan, son günlerde bu konu ve şirketimiz hakkında basında yer alan haber ve beyanatlar hakkında suç duyurusu ve tazminat davaları da dahil olmak üzere tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı, bu haklarımızın da sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Kartek Kart ve Bilişim Tek. Tic. A.Ş. (CARDTEK): Dünyada birçok ulaşım projesini başarı ile gerçekleştiren Cardtek  %100 yerli sermayeli, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri unvanına sahip şirketler gurubudur.  Bu şirketler bankacılık-finans, e-ticaret, telekomünikasyon, kamu ve perakende sektörlerine uçtan uca çözümler üretmektedir. Akıllı ulaşım kapsamında ulusal ve uluslararası alanda deneyime sahip ve Hindistan Hükümetinin de Ulusal Ulaşım proje danışmanı ve tasarımcısıdır. Dünyadaki iş ortaklarıyla birlikte bir çok ilk projeyi gerçekleştiren ve otoriteler tarafından bir çok ödülle taçlandırılan Cardtek Türkiye, ABD, Kanada, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Azerbaycan’da bulunan lokal ofislerinden çözüm ve hizmet sunmaktadır. Türkiye’de geliştirdiği teknolojileri dünyaya ihraç etmektedir. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ülkemizde 0-12 yaş aralığında 280 bin Otizmli çocuk bulunuyor
Sonraki Haber Hüseyin Sezer'e destek çıkarması...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?