ANA SAYFA > GÜNDEM > Kart kopyalama şebekesi İzmir'de suç üstü yakalandı

Kart kopyalama şebekesi İzmir'de suç üstü yakalandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kart kopyalama şebekesi İzmir'de suç üstü yakalandı

Kiralık lüks arabalarla çeşitli illeri dolaşarak, ATM cihazlarına yerleştirdikleri aparatla kart kopyalayan bir şebekenin üyeleri İzmir'de yakalandı.

Zanlıların, bir süre önce banka kartlarını kopyalamak amacıyla İstanbul'dan geldiği ve çok sayıda olaya karıştığı tespit edildi.

Bayraklı ilçesinde 1 Aralık 2014 tarihinde gece devriye görevi yapan asayiş ekibi, bir bankamatiğin civarında dolaşan kişiden şüphelenerek durdurdu. H.Ö. isimli şahsın iki suçtan arandığını tespit eden ekipler, gözaltına aldı. Yaptıkları aramada 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet kart kopyalama cihazı ele geçirildi. Siber Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı derinleştirerek H.Ö.’nün birlikte hareket ettiği H.A.’yı ve üzerinden başkası adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi çıkan O.M.’yi gözaltına aldı. O.M.’nin cezaevi firarisi olduğu, çeşitli suçlardan 28 kaydı bulunduğu ve yedi suçtan da arandığı, H.A.’nın ise bir suçtan arandığı ve iki de suç kaydı bulunduğu tespit edildi. İkamet ve araba aramalarında ise 1 adet kart kopyalama cihazı, 2 adet kart kopyalayıcı sahte POS cihazı, içinde kart kopyalarının bulunduğu 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet tablet bilgisayar, 4 adet cep telefonu, çok sayıda manyetik şeritli kart ve iki içimlik bonzai uyuşturucu ele geçirildi. Zanlıların, kiralık lüks arabalarla İstanbul’dan İzmir'e kart kopyalamak için geldiği, deşifre olmamak için birbirlerini cep telefonlarına takma isimlerle kaydettiği saptandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.A. ve H.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, O.M. ise tutuklandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kış ortasında yaz esintisi...
Sonraki Haber Gönüllü Ol, Özgür Yaşa

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?