ANA SAYFA > EĞİTİM > Gönüllü Ol, Özgür Yaşa

Gönüllü Ol, Özgür Yaşa

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gönüllü Ol, Özgür Yaşa

İzmir Yönder Okulları Öğrencileri Dünya Gönüllüler Günü’nü hazırladıkları çeşitli etkinliklerle kutladılar.

Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 1985 yılından bu yana tüm dünyada 5 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Gönüllüler Günü, İzmir Yönder Okulları’nda, Genç Gönüllüler Kulübü ve Yönder Habercileri Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle aktif biçimde kutlandı.

Gönüllülük, sivil toplum  ve gönüllüler günü konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikler kapsamında;  “Umudu Yaşatmak” adlı kısa film, kitap ayraçları  ve sevdiklerini gönüllü olmaya çağıran mektuplar hazırlandı.

Umudu Yaşatmak: Bir Farkındalık Çağrısı” adlı kısa filmde; gönüllük konusundaki çeşitli bilgilerin yanı sıra, öğrencilerin Yönder Okulları Kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen ve okul IB/PYP Koordinatörü Sergun Ogelman ile söyleşi gerçekleştirdiler. Filmde; gönüllülük nedir? sorusuyla ilgili öğrenen ve personel  görüşlerini kapsayan kısa paylaşımlar da yer alıyor. Film projesi, konuyla ilgili ortak aklı ortaya çıkarmaya yönelik bir algı oluşturma işlevi üstleniyor.

Bugünün anısına tasarlanan ve üzerinde konuyla ilgili ünlü sözler ile, gönüllüğün sembolü olarak kabul edilen Papatya tohumları taşıyan ayraçlar ise;  gönüllülüğü her yerde hatırlamaya yönelik bir tasarım olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda bir Eko-Okul uygulaması olarak da tasarlanan ayraçlara yerleştirilen kare kod aracılığı ile  kısa filme mobil cihazlar üzerinden de kolaylıkla erişilebiliyor. Okulda tüm öğrencilere dağıtılan ayracın farklı bir baskısı ise, kent halkıyla paylaşılmak üzere İzmir’deki kitapçılara gönderildi.

Kutlama etkinliklerinin üçüncü ayağını ise mektuplar oluşturuyor. Ortaokul öğrencileri sevdiklerine  gönüllüğe  çağrı yapan mektuplar yazarak;  onları daha yaşanabilir bir dünya için topluma,  doğaya ve kendilerine karşı duyarlı olmaya ve sivil toplum çalışmalarına katılmaya davet ettiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kart kopyalama şebekesi İzmir'de suç üstü yakalandı
Sonraki Haber Kendi kanıyla tedavi dünyaca ünlü sporcuları iyileştirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?