ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’yı Cumhuriyet coşkusu sardı

Karşıyaka’yı Cumhuriyet coşkusu sardı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’yı Cumhuriyet coşkusu sardı

Karşıyaka Belediyesi, 29 Ekim coşkusunu kente yaymak adına fener yürüyüşü ve kutlama etkinliği organize etti. Etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir milletvekili adayı Ali Engin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu ve Karşıyaka’nın önde gelen pekçok isminin katıldığı etkinlik saat 19.00’da belediye binasının önünden yürüyüşe geçilmesiyle başladı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte ellerinde meşaleler ve pankartlarla yürüyen vatandaşlar sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attılar, hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı’nı söylediler.

 

Yürüyüş sırasında özel bir makyajla Mustafa Kemal Atatürk kılığına girmiş bir aktör aracından halkı selamladı. Vatandaşlar sık sık araçtaki oyuncuyla fotoğraf çektirdiler. Belediye’nin önünden başlayan yürüyüş, Anayasa meydanında son buldu. Meydanda kurulan standın önünde toplanan vatandaşlar, burada düzenlenen etkinlikleri büyük bir ilgiyle izlediler.

 

Etkinliğin başında Cumhuriyet’in kuruluşunu anlatan bir gösteri sergilendi. Daha sonra sahneye çıkan dans ekibi, vals gösterisiyle izleyenleri büyüledi. Vals gösterisinin sonunda sahneye çıkan Atatürk kılığındaki aktörün dansçı bir kadınla yaptığı gösteri uzun süre alkışlandı.

Gösterilerin ardından sahneye gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Cumhuriyet’in emparyalizme karşı bir duruş olduğunu belirterek, “Cumhuriyet yüzyılların karanlığına karşı bir mücadeledir. Kadınları kölelikten kurtarıp çağdaş bir hale getirmektir. Onun için Cumhuriyet’i seviyoruz ve gönülden bağlıyız. Bugün içten içe Cumhuriyetle hesaplaşma içerisinde olanlar var. Ne yazık ki bunları yaşıyoruz. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine karşı olanlar bilsinler ki, Karşıyakalılar buna izin vermeyecek, 100. yıl hesaplaşmasına karşı duracaklar” dedi.

Atatürk’ün Karşıyaka’yı, annesini emanet edecek kadar sevdiğini hatırlatan Akpınar “Biz de o emaneti saygıyla koruyoruz. O emaneti sonsuza denk Atatürk’ün fikirlerini yaşatarak koruyacağız. Yarın Cumhuriyet Bayramı’nı yine büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Hiçbir zaman meydanlardan geri durmayacağız. Her ne kadar bizi korkutmaya çalışsalar da konuşmaya devam edeceğiz. Cesaretimizden, Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızdan ve devrimci duruşumuzdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İzmir’i alacağım diyen sandığın dibini boylar

Yaklaşan 1 Kasım seçimlerine de gönderme yapan Akpınar “Öyle İzmir’i alacağım demekle İzmir alınmıyor. En son İzmir’i alacağız diyen Yunan komutanı Ege Denizi’nin dibini boyladı. İnsanları ötekileştirenler, 13 yıldır bu milletin ocağına incir ağacı dikenler çok iyi bilsinler ki İzmir’i almak isteyen ya denizin dibini, ya sandığın dibini boylar” sözleriyle iktidara yüklendi. Akpınar’ın bu sözleri alandaki vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Sözlerini “Yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diyerek tamamlayan Akpınar, daha sonra vatandaşlara “Cumhuriyet Karşıyaka’ya, Karşıyaka Cumhuriyet’e yakışıyor” sloganı attırdı.

Etkinlik, Akpınar’ın ardından sahneye çıkan sanatçı Mehtap Demir’in verdiği konserle sona erdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor'dan açıklama...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Zalgiris'i konuk ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?