ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka'ya SGK şoku...

Karşıyaka'ya SGK şoku...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya SGK şoku...

TFF belirlediği mali kritileri yerine getiremediği için 4 puan silme cezası alması gündemde olan Karşıyaka, bu defa da 900 bin TL'lik yeni bir şokla sarsıldı.

Yönetim, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK), "Borcu yoktur" belgesi alamadığı için 18 yeni transferine lisans çıkaramadı. Mayıs ayında Transfer Tescil Talimatı'nı değiştiren TFF, futbol ailesi ve devlet dairelerine kesinleşmiş borcu olan kulüplerin transferlerinin tescil edilmeyeceğini açıklamıştı.

Bu talimat nedeniyle 2 milyon 800 TL tutarındaki eski futbolcu alacaklarından kaynaklanan ekstra bir transfer yasağıyla karşılaşan Karşıyaka, bu borcu kapattı. Vergi borcunu daha önce taksilendiren, SGK borçlarını da geçen yıl Torba Yasa kapsamında yapılandıran yönetim, yeni transferlere lisans çıkarmak için Vergi Dairesi'nden TFF'nin bu yıl şart koştuğu temiz kağıdını aldı. SGK ise 900 bin TL'lik ödenmeyen güncel borç yüzünden kulübe, "Borcu yoktur" kağıdı vermedi. Şampiyonluk hedefiyle yıldızlar topluluğu bir kadro kuran Karşıyaka, bu gelişmenin ardından cumartesi günkü Adana Demirspor deplasmanı öncesi sadece geçen sezondan kalan gençler Ali Kemal, Ali Say, Erhan ve Cenk Özbey'in lisanslarını yeniledi.

Krizi aşmak için İzmir milletvekillerinden yardım isteyen yöneticiler, SGK'nın kapısını aşındırmaya başladı. SGK, iki sezon önce de alacakları nedeniyle kulübün Futbol, Basketbol ve Voleybol Federasyonu'ndaki gelirlerine haciz koymuştu. Yöneticiler, ligin başlamasına saatler kala yeni transferlerle lisans çıkaramama tehlikesi karşısında kamp döneminde A takımdan elenen Hakan Kuş, Emircan, Bartu, Battal gibi altyapıdan gelen gençlere ulaşmaya çalışıyor. Yenilere lisans çıkmazsa gençler apar topar sağlık kontrolünden geçirilip sözleşme imzalanacak ve Adana deplasmanına götürülecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf borçlarını kapatıyor...
Sonraki Haber Karşıyaka AG sezonu Beşiktaş ile açacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?