ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka’nın yaşayan grubundan, yaşayan sergi

Karşıyaka’nın yaşayan grubundan, yaşayan sergi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın yaşayan grubundan, yaşayan sergi

2015 Ocak ayında sosyal medyada bir grup olarak kurulan ve hızla büyüyerek onlarca alanda faaliyet gösteren Karşıyaka Live (Karşıyaka Yaşam) Grubu, üyelerinin el emeği eserlerini Karşıyaka Kitap Kafe’de sergiledi.

Atatürkçü, laik ve cumhuriyetçi bir vizyonla yola çıkan, sosyal medyada örgütlendikten sonra faaliyetlerini gündelik hayata taşıyan ve Karşıyaka’da yaşamı zenginleştirmeyi hedefleyen Karşıyaka Live Grubu, Karşıyaka Kitap Kafe’de el emeği ürünlerinden oluşan bir sergi açtı. Serginin açılışını Karşıyaka Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nail Çetin ve Karşıyaka Live Grubu Başkanı Vedat İnceli birlikte yaparken, daha sonra üyelerin ortaya çıkardığı eserleri de birlikte incelediler.

Grup üyelerinin el emekleriyle ürettiği heykellerden tablolara, takılardan mozaik eserlere kadar onlarca eserin beğeniye sunulduğu sergide, en dikkat çeken parçalardan birisi de mozaik sanatıyla oluşturulan Atatürk portresi oldu. Karşıyaka Live grup üyelerinin ortaya çıkardığı eserler, Karşıyakalı vatandaşlardan da tam not aldı.

Karşıyaka Live hakkında

Atatürkçü, laik ve cumhuriyetçi bir vizyonla Vedat İnceli öncülüğünde ortaya çıkan grup, daha sonra örneği görülmemiş bir projeye dönüştü. Sosyal medyadaki üye sayısı kısa sürede 2200’lere ulaşan grup, 900 aktif üyeyle sosyal sorumluluk projelerinden, kültür sanat aktivitelerine kadar pek çok farklı alanda faaliyet gösteren 30 kulüp kurarak çalışmalarını gerçek hayata taşıdı. Kısa sürede kurumsal bir anlayışla yönetilmeye başlayan grubun başında 4 admin ve 12 yöneticisi bulunuyor. Kendilerini bir “aile” grubu olarak tanımlayan Karşıyaka Live üyeleri arasında kesinlikle para alışverişi yaşanmıyor ve tüm çalışmalar gönüllülük esasıyla yürütülüyor. Etik ve ailevi değerlere çok önem verilen grupta, üye alımında yalnızca bu değerler ön planda tutuluyor ve üyelerin sosyal hayatın içerisinde faaliyetler göstermesi teşvik ediliyor. Kısa sürede büyüyen Karşıyaka Live grubu, yalnızca ilçede değil Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Almanya’da da faaliyetler yürütüyor.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Parti yeni adayını açıkladı...İzmir'den 4. Başbakan...
Sonraki Haber Karşıyakalılar Ata'dan Ana'ya yürüdü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?