ANA SAYFA > MEDYA > Karşıyaka'nın ulu çınarı 92'yi buldu...

Karşıyaka'nın ulu çınarı 92'yi buldu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın ulu çınarı 92'yi buldu...

Tahir Türetken denince akla hemen Karşıyaka gelir. O yeşil-kırmızılı camianın ve 'Kutsal topraklar' diye ilan edilen Karşıyaka'nın önderi, lideridir. Neler yapmadı ki? 1958'de benim de bulunduğum, Selçuk Yaşar'ın başkan olduğu yönetimi kuran oydu.

Karşıyaka Basketbol Takımı'nın bu parlak duruma gelmesinde ateşi yakanların başında gelir. Kulüp Başkanlığı, Divan Başkanlığı, aklınıza ne görev geldiyse, Karşıyakalılığı yüreğine kazımış, KSK'nin ulu çınarı Tahir Türetken vardır iş başında. 92 yaşını kutlayan (dileriz dalya der en azından) Karşıyaka'nın ulu çınarı, o ömrünü KSK'ye adayan gönül adamı, o yaşayan canlı Karşıyaka tarihi, son iki yılda geçirdiği operasyonlar ve sağlık sorunları nedeniyle çok sıkıntılı günler yaşadı. Bu sıkıntılı günlerinde kendisinin yanında olan tıp adamlarıyla ve bir grup dostuyla Karşıyaka Denizkent Restoran'da biraraya geldi.

Kaptan Altuğ ve Kaf Kaf

Anlamlı ve duygusal anların yaşandığı, anıların havada uçuştuğu yemeğe Tahir Baba'nın 75 yıllık kadim dostu, çocukluk arkadaşı kaptan-armatör Altay Altuğ mızıkasıyla renk kattı ve "Eski dostlar... Çılgın çocuklar" parçalarıyla duygulu anlar yaşattı. Metaş döneminden eski arkadaşı Emin Tüfekçiler de her zaman olduğu gibi yine Tahir Baba'nın yanındaydı. Yemekte enerjisi ve morali iyiden iyiye yükselen Türetken gece boyunca doktorlarına ve bir grup dostuyla, "İzmir, Karşıyaka ve Kaf-Sin- Kaf" ile ilgili anılarını paylaştı. Sancar Maruflu'nun, Tahir Baba'ya takdim ettiği onur belgesi göz yaşartıcıydı. Hele hele Okan Yüksel'in seslendirdiği anlamlı şiir muhteşemdi. Yemekte duayen gazeteci Gürkan Ertaç, geçmiş günlerde yaşadıkları anılarını paylaşırken hem güldürdü hem de düşündürdü. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Tahir Amcamız başımızın tacı. Allah ona uzun ömürler versin, o yaşayan bir efsane" derken, çok güzel bir kahve takımı hediye etti.

Doktorlar demeti

Çok güzel anların yaşandığı yemekte, "Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve KSK eski Asbaşkanı Ahmet Diker, KSK Divan Kurulu Üyesi, fotoğraf sanatçısı avukat Vehbi Moğol, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. Cem Cankurtaran ve Dr. İsmail Pekcan, Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Aydemir, Prof. Dr. Levent Yoleri, Güneş Diyaliz Merkezi sahibi Dr. Alpay Gökmen, Medical Park Hastanesi'nden Başhekim Zeki Hozer, Doç. Murat Aslan, Dr. Tamer Alıcı, Dr. Cenk Ahmet, SSK'dan Opr. Dr. Cengiz Mert, Türetken'in yakın akrabaları Haluk Özsaruhan, Enis Özsaruhan, Mehmet Kostaboğlu, Mert Kostaboğlu, Mehmet Özsaruhan ve yemekte konuklarla tek tek ilgilenen, oğlu Semih Türetken katıldı. Keyifli ve güzel anların paylaşıldığı, duygu yüklü gecenin sonunda 'KAF SİN KAF' marşını söyleyerek coşan Tahir Baba ömrünü uzatanlara ve konuklarına ayrı ayrı teşekkür etti.

Karşıyaka’nın Ulu Çınarı 92’yi buldu

ERKİN USMAN (Yeni Asır Gazetesi/POTA)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Sana ne?" afişleri gündem yarattı...
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi, kaldırım işgaline dubalı çözüm bulacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?