ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'nın sağlığı denetim altında

Karşıyaka'nın sağlığı denetim altında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın sağlığı denetim altında

Karşıyaka’da bu yıl kurulan Karşıyaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden Müdür Mustafa Erkan ve ekibinin Karşıyakalıların daha sağlıklı ve hijyen gıda tüketmeleri için yaptıkları denetim meyvelerini vermeye başladı.

Karşıyaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün yaptıkları denetim ve uyarılar sonucunda Karşıyaka çarşısında döner satış yerlerinde dönerlerin önüne cam seperatörlerin takılmasını, açık gıda satışı yapan yerlerde ise ürünlerin üzerlerinin özel cam kapaklarla kapatılmasını sağladı.

Karşıyaka’da 69 okul kantininde denetlendiği, kantincilerin sağlıklı gıda satışı yapılması konusunda bilgilendirildiği edinilen bilgiler arasında.

Karşıyaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, pazar yerlerinde ise Belediye Zabıta ekipleri ile ortak hareket ediyor

Müdürlük personelinin Karşıyaka’da gıda satışının, toplu tüketiminin ve üretiminin yapıldığı işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları ile gıda ile temas eden madde ve malzemelerin, gıda ve yem mevzuatına uygunluğunun denetim ve kontrol hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

 “İşletme Kayıt Belgesi” 10 dakikada veriliyor

Müdürlükçe Karşıyaka’daki bütün işletmelerin Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde kayıt altına alınabilmesi için işyerlerine “İşletme Kayıt Belgesi” düzenliyor ve belgeler 10 dakikada içinde veriyor.

Köylere de ulaşıyorlar

Karşıyaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Karşıyaka’da bulunan 2 adet Balıkçı Barınağı ve 36 adet Su Ürünleri satış noktasında ürünlerin 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ona bağlı olarak çıkarılan Yönetmelik ve Tebliğlere uygunluğunu (Boy, ağırlık, zaman, av araç ve gereçleri) denetledi. Karşıyaka İlçe sınırları içerisinde bulunan Yamanlar ve Sancaklı köyleri Mahallelerinde bulunan küçük ve büyükbaş hayvanların, kayıt kontrol ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşılama, küpeleme, hayvan hareketlerinin kontrolü ve hayvancılığın destekleme işlemleri ile Arıcılık faaliyetleri ve onların desteklenmesi konularında hizmetleri veriyor.

TAPDK ruhsatları da buradan

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu kararları çerçevesinde Karşıyaka sınırları içerisinde; yeni TAPDK Ruhsatlarının verilmesi, sürelerinin uzatılması ve iptalleri yine bu kurumca sağlanıyor.

Çalışmalar takdir topluyor

Karşıyaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün Karşıyaka’da kurulmasının büyük bir kazanç olduğunu, müdürlük elemanlarının denetlerken, kendilerini bilgilendirmekten memnuniyet duyduklarını belirten Karşıyaka esnaflarından Arif Doğru, Karşıyakalıya yıllardan beri hijyen koşullarda gıda ürünlerini sunduklarını söyledi. Doğru, “Karşıyaka başka bir dünya. Peynirci Salih olarak yıllardır en sağlıklı, kaliteli gıdayı sunuyoruz. Tarım İlçe Müdürülüğü’nün burada açılması ve bizleri bilgilendirmeleri daha da dikkatli olmamızı sağladı. Karşıyakalıların memnuniyeti, bizim için en büyük ödüldür” dedi.  

Haber foto: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Her Çocuk Farklı, Her Çocuk Eşit" Projesi çocukları mutlu ediyor
Sonraki Haber Bosnalı öğrencilerden Necdet Doğanata’ya teşekkür

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?