ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'nın Filizleri'ne Avrupa'dan ödül

Karşıyaka'nın Filizleri'ne Avrupa'dan ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın Filizleri'ne Avrupa'dan ödül

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve sınırları Türkiye'yi aşan Karşıyaka'nın Filizleri Projesi; Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü (EİPA) tarafından, 36 ülkeden 266 proje arasında, 'En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi' seçildi. Sertifika Hollanda'da, törenle verildi. Başkan Akpınar "Bu ödül; üniversitelilere karşılıksız burs sağlamak adına ortaya koyduğumuz çabaya destek olan tüm Karşıyakalıların sayesinde alındı. Teşekkür ediyorum" dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz projesine bir büyük onur da Avrupa'dan geldi. Belediyenin organizasyon gücü ve halkın örgütlenme becerisi ile üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlayan proje; Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından, 2 yılda bir düzenlenen Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri'nde (EPSA) "Avrupa'nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi' seçildi.

Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri'ne 36 ülkeden 266 proje katıldı. 26 farklı kategoride elemeler yapıldı ve Filizler projesi de en iyiler arasında yerini aldı. Sertifika töreni Hollanda'nın Maastricht kentinde yapıldı. Belediye adına orada bulunan ekip, büyük ödülü EİPA Genel Direktör Prof. Dr. Marga Pröhl'den aldı. Pröhl, projenin halkı örgütlemek ve yönetim sürecine katmak adına önemli bir hizmet çalışması olduğunu kaydetti.

Başkan Akpınar "Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak adına, toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Apartmanları, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını örgütleyerek ihtiyaç sahibi üniversitelilere burs sağlıyoruz. Şu ana kadar 300'e yakın üniversitelimiz bu projeden faydalanıyor. Sayımızı daha da artıracağız. Bu çabamızın ödüllendirilmesi bizim için büyük onur. Projeye destek olan ve öğrenci okutan tüm Karşıyakalıları kutluyorum" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Davutoğlu partisinin İzmir teşkilatına teşekkür etti
Sonraki Haber Sarıca: Kazanamadık ama taraftarımıza Barcelona deplasmanı yaşattık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?