ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’nın Filizleri 1 yaşında

Karşıyaka’nın Filizleri 1 yaşında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın Filizleri 1 yaşında

Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü sosyal sorumluluk projesi Karşıyaka’nın Filizleri’nin 1. yaşı, Karşıyaka Best Western Premier otelde verilen bir davetle kutlandı.

Geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi MYK üyeleri ve milletvekilleri, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri, Altan Gördüm, Suavi gibi sanat dünyasının önde gelen isimleri, İzmir basınının temsilcileri, Karşıyaka’nın Filizleri projesine destek veren apartman yöneticileri, meslek odaları, muhtarlar ve burs projesinden yararlanan öğrenciler katıldı.

Gecenin açılışında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı davetlilerle paylaşılırken, daha sonra Karşıyaka’nın Filizleri projesinden yararlanan öğrenciler adına burs programı kapsamında yardım alan Okan Ayar bir konuşma gerçekleştirdi. Ayar, konuşmasında “Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve bizlere destek olan apartman sakinlerine teşekkür ederim. Ülkemizde birçok öğrenci arkadaşımız harçlıklarını çıkartıp okuyabilmek adına ek işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Bu arkadaşlarımız ne yazık ki sonu ölüme kadar varabilen iş kazaları geçirebiliyor. Birçok öğrenci imkansızlıklar yüzünden okullarını bırakmak zorunda kalıyor. Bizler bu ailenin bir parçası olduğumuz için çok şanslı ve mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Karşıyaka’nın Filizleri mükemmelliğini kanıtlamıştır”

Okan Ayar’ın ardından kürsüye gelerek Karşıyaka’nın Filizleri projesini en iyi sosyal sorumluluk projesi seçen Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü (EİPA) adına bir konuşma gerçekleştiren Julia Bosse, “Bizi bu baloya davet ettiğiniz için onur duydum. 36 ülkeden aldığımız 226 başvuru verdiğimiz ödülün tüm Avrupa’ya yayıldığını ispatlıyor. Bu ödül, kamu kuruluşlarının Oscar’ıdır. Bu kadar başvurunun arasından sıyrılarak yılın en iyi projesi seçilen Karşıyaka’nın Filizleri mükemmelliğini kanıtlamıştır” diyerek Karşıyaka Belediyesi’ni takdir etti.

Ünlü isimlerden destek

Gece’de daha sonra Türkiye’ye mal olmuş ünlü isimlerin Karşıyaka’nın Filizleri projesine destek olmak için çektikleri video yayınlandı. Davetlilerin ilgiyle izlediği videoda Cem Yılmaz, Sıla, Serdar Ortaç, Cemal Hünal, Burçin Terzioğlu, Arda Turan, Derya Köroğlu, Selçuk Yöntem, Ceyhun Fersoy, Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ve oyuncuları, Necmi Yapıcı, Levent Üzümcü, Altan Gördüm, Zuhal Olcay, Evrim Alasya, Alp Kırşan, Volkan Konak, Zahide Yetiş, Neslihan Yeldan, Emre Kınay, Seray Sever, Altay, Sunay Akın, Haluk Bilginer, Engin Altan Düzyatan, Sumru Yavrucuk, Gupse Özay, Ali Poyrazoğlu, Hadise ve Müjdat Gezen’in Karşıyaka’nın Filizleri’ne destek veren mesajları yer aldı.

“Karşıyaka’nın Filizleri Türkiye’nin Filizleri olsun”

Video gösteriminin ardından bir konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bugün burada olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Farklılıklarımızın hiçbir önemi yok, sosyal sorumluluk bilinciyle gençlerimizi okutmak için bir aradayız. Biz okumakta zorlanan öğrencilerimize nasıl destek oluruz diye çok düşündük ve en sonunda apartman yöneticilerimizi çağırdık. Hepsi ellerinde sorunlarını anlatan dosyalarla bizlere geldiler ama biz onlara bu projeden bahsedince hepsi dosyaları bir kenara bırakıp projemize sahip çıktılar. Bu proje daha sonra çığ gibi büyüdü. Taksi durakları, dolmuş durakları, esnafımız, meslek odaları bize destek verdi. Burada sizlerden tek bir şey istiyorum; günlük sohbetlerinize bu burs projesini katın ve siz de çevrenizdeki insanları ikna ederek bu projeye dahil edin. Lütfen bu projeye sahip çıkın ve Karşıyaka’nın Filizleri Türkiye’nin Filizleri olsun” dedi.

Başkan Akpınar’ın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Karşıyaka’nın Filizleri’nin herkes için örnek bir proje olduğunu söyleyerek, bu projede kapsamında burs alan öğrencilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Abla-Ağabey-Kardeş projesine de dahil olarak başka ihtiyaç sahibi öğrencilere örnek olmalarını dilediğini belirtti. Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından projeye destek verenlere plaket takdim edilmesinden sonra Karşıyaka’nın Filizleri’nin 1. yaş pastası davetlilerin katılımıyla 10. Yıl Marşı eşliğinde kesildi.

Salahattin Oytun İdel/Karşıyaka Haber

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Beşiktaş'ı güle oynaya geçti...
Sonraki Haber Rota Koleji'nden Karşıyaka AG'ye cevap...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?