ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalılar, KARGEM'in kapatılmasını protesto etti

Karşıyakalılar, KARGEM'in kapatılmasını protesto etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar, KARGEM'in kapatılmasını protesto etti

Belediyelerin; lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere ücretsiz kurs imkanı sağladığı Eğitim Merkezleri'nin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılması, Karşıyaka'da da büyük tepkiyle karşılandı.

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi KARGEM'de eğitim gören 2 bine yakın öğrenci, veliler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları belediye önünde protesto gerçekleştirdi. Eyleme katılanlar "Kararlıyız, Haklıyız, Kazanacağız; Biz Atatürk’ün Çağdaş Öğrencileriyiz; Ücretsiz Eğitim, Hakkımız” yazılı dövizler ve Türk Bayrakları taşıdı. Kalabalık hep bir ağızdan Andımız’ı okudu, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloganı attı.

Kanun Hükmünde Kararname ile açıklanan kararın doğru olmadığını savunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ücretsiz eğitim ve fırsat eşitliği konusunda yeni mağdurlar yaratılmadan bu düşünceden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akpınar “Bizi en çok üzen, FETÖ’nün dershaneleri ile aynı kefeye konmak oldu.  Onların dershanelerinde, Cumhuriyetin ve devletin temeline dinamit koyan nesiller yetiştirilirken, bizler Cumhuriyet ve bayrak sevdası ile gençler yetiştiriyoruz. Bu kadar öğrenci önümüzdeki hafta TEOG sınavına girecekken, ben çocuklarımı dışarıya bırakmam. Hükümet de buna izin vermeyecektir. Bunun doğru bir karar olmadığını ve düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Verilen kararın diyalogla çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Akpınar “Çocuklarımıza yazık etmeyin. Aileler, bu kış gününde çocuklarını nerede sınava hazırlayacak? Yazık değil mi bu insanlara. Bu kadar işsizlik içerisinde öğretmenleri kapının önüne koymak hangi vicdana sığar? Biz eğitim hakkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Yaşadıkları ülkeye ihanet etmeyen bir gençlik var burada. Benden hiç kimse, KHK’nın arkasından dolanmamı, farklı bir isimle devam etmemi beklemesin, ben yapmam. Gençlerimizin başarısı için bu karardan dönüleceğini düşünüyorum. Bizim öğrencilerimiz, yine öğretmenlerinizle beraber sınavlara hazırlanmaya ve göğsümüzü kabartmaya devam edecekler, KARGEM’i kapatmıyoruz. Gerekirse, 2015 yılında olduğu gibi Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile protokol yaparak dershanemizin faaliyetlerini sürdüreceğiz” dedi.Başkan Akpınar, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nden burs alıp mezun olduktan sonra ataması yapılmayan ve KARGEM’de mesleğe başlayan Öğretmen Ecem Dindar’ı da yanına alarak konuşmasını sürdürdü. Akpınar’ın sesi sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Markovic, mağlubiyeti rehavete bağladı
Sonraki Haber Karşıyaka'da tarihi eser operasyonu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?