ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da tarihi eser operasyonu

Karşıyaka'da tarihi eser operasyonu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da tarihi eser operasyonu

Karşıyaka'da farklı dönemlere ait toplam 12 bin 929 adet orijinal tarihi eseri satmak isteyen şüpheli polisler tarafından yakalandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 53 yaşındaki M.G. isimli şahsın elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğunu, bu tarihi eserleri Karşıyaka ilçesinde satmaya çalıştığını tespit etti. Polis ekipleri, yaptıkları titiz çalışmanın ardından M.G.'yi geçtiğimiz Perşembe günü 12 bin 947 adet tarihi eser ile birlikte yakaladı.

Tarihi eserler üzerinde inceleme yapan İzmir Müze Müdürlüğü görevlileri, ele geçirilen objelerin 11 bin 702 adet gümüş ve bronz İslami dönem sikkesi, bin 207 adet gümüş ve bronz muhtelif dönemlere ait gayri İslami sikke, 8 adet gümüş ve bronz Avrupa sikkesi, 3 adet kurşun mühür, 8 adet bronz obje, 1 adet bronz kadın başı heykeli olmak üzere toplam 12 bin 929 adet 2863 sayılı yasa kapsamında orijinal tarihi eser olduğunu, 18 adet objenin ise 2863 sayılı yasa kapsamın dışında olduğunu belirledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalılar, KARGEM'in kapatılmasını protesto etti
Sonraki Haber Karşıyaka Tramvayı'nda imalat çalışmalarının yüzde 90'ı tamam...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?