ANA SAYFA > GÜNDEM > KARŞIYAKALILAR DURAKLARDA BEKLEDİ...

KARŞIYAKALILAR DURAKLARDA BEKLEDİ...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKALILAR DURAKLARDA BEKLEDİ...

İzmir'de, Kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltarak aktarmalı sistemi güçlendirmeyi hedefleyen Eshot Genel Müdürlüğü, Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı Projesini hayata geçirdi.

Haftanın ilk iş günü yollara düşen Karşıyakalılar, Karşıyaka'nın dışındaki işyerlerine gidebilmek için oldukça sıkıntılı anlar yaşadı. Çoğu İzmir'in merkezi Konak ilçesine bile nasıl gideceğini bilemedi. Birden fazla aktarma ile yorulan vatandaşlar, aktarma merkezlerinde hangi otobüse bineceğini imece usulü öğrendi.
Uygulama ile merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sistemi yeniden tasarlandı. Buna göre, yolcular otobüsler vasıtasıyla İzmir Metro ve İZBAN istasyonlarına, vapur iskelelerine ya da otobüs duraklarına taşınacak. Uygulamanın başladığı günün pazar günü olması nedeniyle karmaşa yaşamayan İzmirliler, haftanın ilk iş gününde uygulamaya isyan etti. Hangi noktadan hangi noktaya nasıl gideceklerini bilemediklerini ve çok fazla aktarma yapmak zorunda kaldıklarını belirten yolcular, "Sabahtan beri işe gitmeye çalışıyoruz. İşe geç kaldık. Kaç aktarma yaptık bilmiyoruz bile. Ramazan'da yapılır mı? Yaşlılar, engelliler, hastalar bu kadar aktarmayla nasıl yolculuk yapacak?" dediler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DOKUZ EYLÜL'ÜN İLK SEFERİ KARŞIYAKA'YA...
Sonraki Haber AH ŞU AMERİKALILAR!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?