ANA SAYFA > SPOR > Karşıyakalı Arda engel tanımadı

Karşıyakalı Arda engel tanımadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı Arda engel tanımadı

Karşıyakalı Arda Feroğlu Kısa adı TOSSFED olan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca 27-29 Mayıs tarihlerinde Adana’da düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre koşusunda Türkiye Şampiyonu oldu.

Uzun atlama dalında 4.46 atlayarak Türkiye ikincisi olan 1994 doğumlu olan Arda Feroğlu’na küçük yaşta otizm teşhisi konulmuş ancak ailesi konulan teşhisin şokunu kısa dönemde atlatarak eğitimine ağırlık verdi.  Açık lise ile öğrenimi sürdüren Arda şarkı söylüyor. Müzik eğitimini de alan Arda İzmir’de birçok yerde solo konserler verdi.

Otizmli bireylerin sosyalleşmesinde sporun çok faydası olduğunu belirten ailesi, ailede verilemeyen komutları sporla almaya başladığını, dikkatini bir noktaya vererek toparlaması ve spora giderken ve gelirken yaşadıklarının gelişiminin en önemli parçası olduğunu bu davranış durumu onun sürekli dikkatli olmasını sağladığını ve kendisine bir özgüven geldiğini belirtti.

Sporun otizmli bireylerin özgüven kazanmalarını, başarı duygusunu ve rekabeti yaşamalarını, arkadaşlık ilişkilerini geliştirmelerini sağlamakta, toplumda kabul ve saygı gören yararlı ve üretken bireyler olabilme fırsatı verdiği belirtiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARSAV, sanatı sokağa taşıdı
Sonraki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'den muhteşem şölen

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?