ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka'dan yine Türkiye'de bir ilk: Oda Orkestrası

Karşıyaka'dan yine Türkiye'de bir ilk: Oda Orkestrası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'dan yine Türkiye'de bir ilk: Oda Orkestrası

Kültür ve sanat alanında birbirinden iddialı projelere imza atan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'de ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından kurulacak olan Oda Orkestrası için çalışmalarını tamamladı.

Orkestra kadrolu sanatçılardan oluşacak ve ünlü Şef Rengim Gökmen ekibe öncülük yapacak. Sanatçılar, Aralık ayındaki sınavla belirlenecek. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Kalıcı ve kendimize ait bir orkestra kuran ilk ilçe belediyesiyiz. Sadece Karşıyaka'da değil, Türkiye'nin her yerinde salon ve sokak konserleri yapacağız" dedi.

Sanatta ‘marka kent’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'de ilk kez, bir ilçe belediyesine ait kalıcı ve kadrolu sanatçılardan oluşan ‘oda orkestrası’ kurmak için çalışma başlattı. Yaylı sazlar temeli üzerinde oluşturulacak oda orkestrasında görev alacak sanatçılar ise 20 – 22 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sınavlar ile belirlenecek. Sınava katılmak için 10 Kasım ile 15 Aralık 2014 tarihleri arasında, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne başvuru yapılabilecek. Orkestranın oluşumunda İzmirli sanatçılara öncelik tanınacak. Oda Orkestrası, ilk konserini ise 17 Ocak 2015’te verecek.

Bir ilçe belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez kurulacak olan Oda Orkestrası sadece salon konserleri yapmayacak. Sanatı halkın ayağına götürmeyi hedefleyen belediye, sokak konserleri ile sanatı tüm vatandaşlara sevdirecek. Diğer il ve ilçelerde de konserler düzenlenecek. Dünyaca ünlü Şef Rengim Gökmen'in öncülüğünde kurulacak olan Oda Orkestrası'nın Müzik Direktörlüğü’nü Hakan Şensoy, Sanat Danışmanlığı’nı Oğuzhan Kavruk, Genel Sanat Yönetmenliği’ni ise Teyfik Rodos üstlenecek.

Kaliteli sanat etkinliklerini halkla buluşturmak için çok önemli bir adım daha attıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sanat Kurulu’nu oluşturmamızın ardından oda orkestrası projemizi de hayata geçiriyoruz. Orkestramızı oluştururken dünyaca ünlü orkestra şefi Sayın Prof. Rengim Gökmen’in de desteğini alıyoruz. Bu orkestra sayesinde sanatı halkımızın ayağına götürecek, çocuklarımızı senfoniyle tanıştıracağız. Türkiye’deki ilçe belediyeleri arasında oda orkestrası kuran ilk belediye olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Orkestramız Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında Karşıyaka’yı temsil edecek. Bu çalışmalarımızla, belediye olarak diğer kentlere örnek teşkil edeceğiz” dedi.

Oda orkestrasının süpervizörlüğünü üstlenen Prof. Rengim Gökmen ise “Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de bir oda orkestrası oluşturmak için adım atan ilk ilçe belediyesi. Bu projeyle çok önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Genç sanatçılarımıza da yepyeni bir iş sahası açılacak. Belediye Sanat Kurulu da çok değerli isimlerden oluşuyor. Bu oluşuma fikirlerimle, düşüncelerimle biraz da olsa katkıda bulunabilirsem çok mutlu hissedeceğim. Sanat alanında öncülük görevini üstlenen, örnek çalışmalara imza atan Karşıyaka Belediyesi’ni yürekten kutluyorum” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Fenerbahçe'yi gözüne kestirdi
Sonraki Haber Karşıyaka'da baltalı saldırı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?