ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da tüketici sorunlarına hızlı çözüm

Karşıyaka'da tüketici sorunlarına hızlı çözüm

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da tüketici sorunlarına hızlı çözüm

Karşıyaka İlçe Tüketici Hakem Heyeti tüketicilerin sorunlarını çözmek için tamgün çalışıyor.

Karşıyaka Kaymakamlığı işlemden geçen dosya sayısına web sayfasında yer vererek, vatandaşın sırasının gelip gelmediği konusunda tüketiciyi bilgilendiriyor.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, vatandaşın kendisine verilen dosyanın sonuçlandırılıp sonuçlandırılmadığına dair buradan fikir edindiğini belirterek şunları söyledi. “Müracaatta bulunan vatandaşlar dosya sıra numaralarını buradaki veriler ile karşılaştırabilecek. Böylelikle vatandaşlar durumu hakkında bilgi almak isterken hem kendileri hem de çalışanlar boşa zaman harcamamış olacaklar. Bundan sonra da sonuçlandırılan dosyaların numaraları Kaymakamlık Web sayfamızda duyurulacak. İşlemden geçen dosyaların durumu müracaat sahibinin adresine posta ile taahhütlü olarak bildiriliyor. Sorunların hızlı çözümü için 3 kişi olan tüketici hakem heyetini 12 kişiye çıkardık. 2014 yılına ait 38.565 dosyanın 17.800’ün işlemlerini sonuçlandırarak tüketicilerin adreslerine taahhütlü olarak postaladık.”

Dosya sayısında bir yılda 13 kat artış

Karşıyaka İlçe Tüketici Hakem Heyeti'nde 2013 yılında 2790 olan dosya sayısı 2014 yılında 13 kata artış göstererek 38565 oldu. 2015 yılın ilk birbuçuk aylık döneminde 4500’e yaklaştı.

Tüketicilerin büyük çoğunluğunun başvurularının bankalardan çekilen kredi masraflarını geri almak için olduğu belirtildi.

Karşıyaka İlçe Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurunun yapılabilmesi için Karşıyaka’da ikamet ediyor olması, istenen belgelerin verilmesi gerekiyor.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BESİAD ve belediye işbirliği esnafa hareket getirdi
Sonraki Haber Karşıyaka Özel Yamanlar Ortaokulu filede şampiyon...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?