ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da temizlik çalışmaları hız kesmiyor

Karşıyaka'da temizlik çalışmaları hız kesmiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da temizlik çalışmaları hız kesmiyor

"Daha Temiz Bir Karşıyaka" parolasıyla çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, tüm mahallelerde hijyeni sağlamak adına ekiplerini seferber etti. Sene başından bu yana ilçe genelinde 75 bin ton çöp, 13 bin ton moloz toplandı. Sokaklar ve konteynerler düzenli olarak yıkanarak, hem temiz hem de estetik görünüme kavuşturuldu.

Karşıyaka Belediyesi, daha hijyenik ve yaşanabilir bir kent yaratmak amacıyla tüm sokaklarda temizlik çalışmalarına hız verdi. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöp toplama hizmetleri için yoğun bir program oluşturularak, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçildi. İlçe genelinde günde ortalama 320 ton çöp toplayan ekipler, sene başından bu yana yaklaşık 75 bin ton evsel atık toplayarak bertarafını sağladı. Ayrıca, sene başından bu yana 13 bin ton moloz kaldırıldı.

Talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda Karşıyaka sokaklarındaki çöp konteynerlerinin sayısı toplam 7 bine çıkarıldı. Kentin işlek noktalarına konulan ve estetik görünümüyle dikkat çeken suni çim kaplı çöp kutularının sayısı ise bin 200’e ulaştı. 150 konteyner yer altına alındı. Tüm konteynerler yıkanıp ilaçlanarak dezenfekte edildi. Özel araç ve malzemelerle yapılan bu çalışma düzenli hale getirildi.

Yüzde yüz doğal, doğada çözünebilen ilaçlı suyla gerçekleştirilen yol yıkama hizmetleriyle de kentin temizliğinde süreklilik sağlandı. Her Cuma gecesi Karşıyaka Çarşısı ve yan sokaklarını modern araçlarla yıkayan, pazaryerlerini her hafta temizleyerek pırıl pırıl yapan ekipler; ilçe genelinde süren tüm çalışmalarıyla ‘Daha Temiz Bir Karşıyaka’ yarattı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Temizlik ve hijyene büyük önem veriyor; Avrupa kentine yakışır bir çevre oluşturmak için gayret ediyoruz. Emekçi arkadaşlarım, gece gündüz demeden büyük özveriyle görevlerini yerine getiriyor. Kentimizi temiz tutma noktasında vatandaşlarımızın katkısı ve duyarlılığı da çok önemli. Halkımızla el ele vererek, daha temiz bir kent yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Çine Madran engelini de aşamadı
Sonraki Haber Emniyet Müdürü Uzunkaya, Ege Üniversitesi'ni ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?