ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'da sağlık seferberliği başladı

Karşıyaka'da sağlık seferberliği başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da sağlık seferberliği başladı

Eğitimden spora kadar her alanda sunduğu sosyal belediyecilik hizmetleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, bu kez de kentte sağlık seferberliği başlattı. “Her şeyin başı sağlık” sloganıyla hayata geçirilen seferberlik kapsamında; binlerce kişiye ulaşacak seminerler, hastalık taramaları, afiş, broşür ve kitapçıklarla toplumda sağlık bilincinin güçlendirilmesi sağlanacak.

Karşıyaka Belediyesi tarafından halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan sağlık seferberliği kapsamında ilk seminer, Nergiz Mahalle Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Neşe Korkmaz, İlk Yardım Uzmanı Azem Can Çoban ile bir diyetisyen ve hemşirenin katıldığı seminerde; şeker, tansiyon, kolesterol, osteoporoz, sağlıklı beslenme ve ilk yardım gibi çeşitli konularda kadınlara bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı. Etkinlikte, Karşıyaka Belediyesi’nin Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM), diş polikliniğinin faaliyetleri, randevulu olarak hizmet veren hasta nakil ambulansı gibi çalışmaları da anlatıldı.

Alaybey, Mustafa Kemal, İnönü, İmbatlı, Bostanlı ve Yalı mahalle merkezleri ile devam edecek olan seminerler, yeni eğitim yılıyla birlikte okullarda da gerçekleştirilecek ve kente yayılacak. Binlerce kişiye ulaşılması hedeflenen seminerlerle; küçük yaştan itibaren tüm bireylerin sağlıklı yaşam bilincini edinmesi sağlanacak. Ayrıca, görsel materyallerle de desteklenen seferberlik kapsamında, egzersizden beslenmeye, kanserden osteoporoza kadar pek çok farklı konuda hazırlanan broşürler vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Kentin farklı noktaları ve okullardaki billboardlara da sağlıklı yaşam temalı afişler asılacağı belirtildi.

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, Kurban Bayramı’nın ardından, kalp sağlığı taraması için, ESDEM hizmetlerinde EKG cihazı kullanımını da başlatacak. Sağlık seferberliği dahilinde, çölyak taraması da gerçekleştirilerek, riskli kişiler tedaviye yönlendirilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sağlıklı toplum, sağlıklı bireylerle mümkündür. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da vatandaşlarımıza en çok ihtiyaç duyulan konularda, en iyi hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Daha sağlıklı bir toplum ve sağlıklı nesiller için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka yönetimi Dumlupınar'dan detaylı bilgi alacak
Sonraki Haber Bayram tatilinde Yassıcaada ve Foça keyfine devam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?