ANA SAYFA > GÜNDEM > KARŞIYAKA'DA RUHSATSIZ DÜKKAN KALMAYACAK

KARŞIYAKA'DA RUHSATSIZ DÜKKAN KALMAYACAK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DA RUHSATSIZ DÜKKAN KALMAYACAK

Vatandaşların ve esnafın huzuru için çalışan Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak işletme sahiplerinin, yasal zorunlulukları yerine getirebilmesi için ikna TİM’i kurdu.

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Amacımız, Karşıyaka’da tek bir ruhsatsız işletme bırakmamak” dedi.
 
CEZA YOK, İKNA VAR
Tüm işletmeleri ilgilendiren çalışma kapsamında, 14 kişilik ikna ekibi, 2’şerli gruplar halinde ruhsat kontrolü yapmaya başladı. İlçe genelindeki 22 bin işletmenin tek tek gezileceği, ruhsatı bulunmayan işletmeler için ceza işlemi uygulamak yerine, öncelikle ikna yönteminin tercih edileceği ve dükkan sahiplerinin sorumlulukları konusunda bilgilendirileceği belirtildi. Çalışma kapsamında tüm işletmeler incelenecek, ruhsatı bulunmayanlar tespit edilerek, yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi için yönlendirme yapılacak.
 
ESNAF DA MEMNUN
Bir haftadır devam eden çalışmalar ilk meyvelerini de verdi. İkna edilen onlarca dükkân sahibinin, ruhsat alabilmek için belediyeye başvurması memnuniyetle karşılandı. Çalışmaların, ilçede ruhsatsız işyeri kalmayana kadar süreceği öğrenilirken, işletme sahipleri de ikna uygulamasından son derece memnun kaldıklarını dile getirdi.
 
“RUHSATSIZ İŞLETME KALMAYACAK”
Karşıyaka’da hem vatandaşların hem esnafın huzur içinde yaşamasını istediklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İlçe genelinde faaliyet gösteren ruhsatsız işletmeler için ikna çalışması başlattık. Ceza işlemi uygulamanın kalıcı çözüm olmadığını düşünüyorum. Dükkân sahipleri ile birebir görüşmenin ve onları doğru kanala yönlendirmenin daha iyi sonuç vereceğini düşünüyoruz. Amacımız, Karşıyaka’da tek bir ruhsatsız işletme bırakmamak” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MOTORCULARDAN BAYRAK İNDİRME TEPKİSİ
Sonraki Haber 23 MİNİK RESSAMA ÖDÜL

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?