ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da nevruz kutlandı

Karşıyaka'da nevruz kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da nevruz kutlandı

Baharın ve kardeşliğin habercisi 21 Mart “Nevruz Bayramı” Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen bir tören ile kutlandı.

Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği programa Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehtap Gemici, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bahattin Yılmaz ve Murat Çevik, Gençlik Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, AK Parti İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Nil Güneri, ilçe milli eğitim şube müdürleri İlhami Dağlargüler, Bahattin Gengörü, Hüseyin Furtana, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Karşıyakalılar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürü Suat Korkmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında, Nevruz Bayramı’nı Türkler tarafından tarih boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma için kutladığını belirtti.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Nevruzun yeni gün anlamına geldiğini belirtiği konuşmasında şunları söyledi. “ Tabiatın uyanışı anlamına gelen Nevruz’un bizlerin de uyanışı olur da tekrar milli birlik ve beraberlik dirlik ve düzen anlayışını ön palana alırız. Nevruzun, bahar bayramımızın Karşıyaka’mıza, İzmir’imize, bölgemize, tüm Türkiye’mize ve insanlığa barışa ve huzura vesile olmasını dilerim.”

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bahar Sevinci” konulu  yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bahattin Yılmaz ve Murat Çevik tarafından verildi.

Renkli etkinliklere sahne olan nevruz kutlamasında yumurta tokuşturma yarışmasından sonra, Karşıyaka halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösteriler yaptı. Kick Boks gösterisi ve halat yarışmasından sonra demir dövüldü. Kaymakam Yücel ve beraberindekiler yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladılar. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehtap Gemici, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Yılmaz el ele tutuşarak yanan ateşin üzerinden atladılar.

Testi kırma ve demir dövme seremonisi ile devam eden tören, misafirlere ikram edilen yemek  ve kahve ile tören son buldu.

Etkinliğe katılanların, öğrenciler tarafından rengarenk boyanarak dağıtılan yumurtaları tokuşturmaları ve Kaymakam Yücelin testi kırmasından sonra çıkan buğday ve paraları bereketli diye toplama yarışına girmeleri sırasında renkli anlar yaşandı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ve nihayet Josh Carter gitti...
Sonraki Haber Satranç şampiyonları ödüllerine kavuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?