ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da kurulacak Türkiye’nin ilk Çocuk Müzesi tanıtıldı

Karşıyaka'da kurulacak Türkiye’nin ilk Çocuk Müzesi tanıtıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da kurulacak Türkiye’nin ilk Çocuk Müzesi tanıtıldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, vizyon projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz aylarda temeli atılan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü ile ilgili proje sürecini değerlendirdi. Alanında; Türkiye’nin ilk ve dünyanın en kapsamlı eğitim projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Akpınar “Aile, çocuk ve okul üçgeninde örnek bir eğitim modelini hayata geçiriyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen Ekim ayında temeli atılan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün yapım aşaması hızla sürerken, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, projenin içeriğini ve gelinen noktayı değerlendirdi. Proje alanında gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına, danışman akademisyenler Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Bıkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan ile Çocuk Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müge Artar da katıldı.

 

Alanında Türkiye’nin ilk ve dünyanın en kapsamlı projesi olarak tasarlanan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü hakkında bilgi veren Başkan Akpınar “Belediyecilik sadece yol kaldırım yapmak değil, insan yaşamının her anına dokunabilmektir. Evrensel Çocuk Müzesi de bu projelerimizin başında yer alacak. Sadece Karşıyaka’nın değil İzmir’in, Ege Bölgesi’nin hatta Türkiye’nin en önemli cazibe merkezi haline gelecek. Bu proje ile ‘aile, çocuk ve okul’ üçgeninde örnek bir eğitim modelini hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız tarihi, bilimi ve kültürü yaşayarak ve görerek öğrenecekler. Oyun, bilim ve eğlence bir arada olacak” dedi.
 
Projeye danışmanlık yapan Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Bıkmaz “Böyle güzel, anlamlı ve kapsamlı projeyi hayata geçirdiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız eleştirel düşünme, sorgulama ve anlamlı öğrenme imkanı bulacak” dedi.
 
Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan “Yıllardır hayalini kurduğumuz projeyi Karşıyaka Belediyesi hayata geçiriyor” derken, Çocuk Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müge Artar da “Çocuklara ve eğitime yapılan her projeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Bu anlamda Karşıyaka Belediyesi’nin yanındayız” diye konuştu.
 
EVRENSEL ÇOCUK MÜZESI VE EĞİTİM KAMPÜSÜ
Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen proje, Türkiye’de ilk ve tek olacak. 11 adet dinozor maketinin yer alacağı parkta; doğada sıkça rastlanmasına karşın gözle görülmeyen canlıların büyük halleri, çocukların kazı yapabileceği fosil alanı, biyolojik gölet ve süs havuzu, sinevizyon salonu, uçak simülatörü, küçültülmüş inşaat makineleri bulunacak. Evrensel Çocuk Müzesi’nde yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerleri anlatan sergiler ile eğitim alanları yer alacak. Yeşil alanlar ve oyun alanları oluşturulacak, modern bir kafe açılacak. Hızla ilerleyen proje, kısa süre içinde tamamlanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar, İzmirli çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor
Sonraki Haber Urla Ot Festivali için geri sayım başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?