ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da işyeri ruhsatı için yeni dönem

Karşıyaka'da işyeri ruhsatı için yeni dönem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da işyeri ruhsatı için yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, işyeri ruhsatı almak isteyen vatandaşların bekleme sürelerini azaltacak önemli bir işbirliğine imza attı.

Çeşitli incelemeler sonunda Yenişehir'deki İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınması gereken ve zaman kaybına neden olan Yangın Raporu, kurulan online sistemle artık Karşıyaka Belediyesi'nden alınabilecek.

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, işyeri ruhsatı alabilmek için başvuru yapan vatandaşların işlerini kolaylaştıracak ve bekleme sürelerini azaltacak bir uygulamaya imza attı. Bu uygulamada Pilot İlçe seçilen Karşıyaka'da, ruhsat işlemleri sırasında istenen Yangın Raporu için Karşıyaka'dan, Yenişehir'deki İtfaiye Daire Başkanlığı'na birkaç defa gitmek zorunda kalan Karşıyakalılar için internet üzerinden yeni ve işlemleri kolaylaştırıcı bir sistem kuruldu.

Online sistem sayesinde, artık işyeri ruhsatı için zorunlu olan Yangın Raporu, Yenişehir'deki İtfaiye Daire Başkanlığı'na gitmeksizin Karşıyaka Belediyesi'nden alınabilecek. İlçe Belediyesi, internet üzerinden Büyükşehir Belediyesi yetkililerine evrakları gönderecek ve kısa sürede onay alabilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Yaşamı kolaylaştıracak hizmetler üretiyoruz. Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz bu işbirliği sayesinde hem Yangın Raporu alımındaki yoğunluk azalacak, hem süre kısalacak hem de işlemler kolaylaşacak. Küçük ama etkili bir hizmet olduğunu düşünüyorum" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Savaş Özerdem anıldı...
Sonraki Haber İzmir organ naklinde lider

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?