ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da ilk ders protokol ile başladı...

Karşıyaka'da ilk ders protokol ile başladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ilk ders protokol ile başladı...

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’na Karşıyaka’da da başlandı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’na başlanması nedeniyle düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu tarafından Karşıyaka Hükümet Konağı Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Karşıyaka Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma törenine İlçe Milli Eğiitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Mal Müdürü Ülkü Uğur, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, İlçe Milli Eğiitim şube müdürleri,  okul ve kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle düzenlenen tören Karşıyaka Atatürk İlkokulu’nda devam edildi.

Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törendeYunus Emre Döş adlı öğrenci, Okul Müdürü Ender Önder Feroğlu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel birer konuşma yaptılar.Öğrenciler tarafından şiirler okundu, orotoryo dinletisi sunuldu. 

Konuşmasında eğitimin önemine değinen Okul Müdürü Feroğlu, “Eğitime değer vermek, çağdaş toplum olmanın en temel ve vaz geçilmez unsuru olduğunu” söyledi.Feroğlu konuşmasında, okuyabilmek uğruna 20 km’lik yolu çıplak ayakla yürüyen, her sırada 5 kişi oturan günlerden her sırada tek öğrencinin oturduğu bugünlere gelindiğini vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Her geçen gün bir öncekinden daha fazla bilgi beceri isteyen yaşamımızda çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak şüphesiz en önemli görevimizdir. 

Karşıyaka eğitimde marka bir kent

Bu yıl Karşıyaka’mızda 2700 öğretmenimiz, 1400 derslikte 44750 öğrencimizi modern dünyanın ve modern zamanların şartlarına ve gereksinimlerine göre donatmak, eğitmek ve öğretmek üzere hazır bekliyorlar. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi olmak, Karşıyaka’yı eğitimde marka bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz…

Başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu asal unutmayınız. Sizlere güveniyoruz… Saygıdeğer velilerimiz, öğrencilerimizin ilk öğretmenleri sizlersiniz. En temel bilgilerin ve özelliklerin ailede hatta anne karnında verildiği unutulmamalıdır. Yaratılanlar arasında en şerefli varlık olan insanoğlunun eğitiminin temeli ailede atılmaktadır. Sevgi ve saygının sağlam bir karakterin ve tüm olumlu olumsuz kazanımların ilk verildiği yer aile ortamıdır. Onun için biz toplum olarak aileye bilhassa anne eğitimine önem vermiş, aileyi kutsal bir yuva olarak görmekteyiz. Dolayısıyla öğretmenlerimizin hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırıcı ve destekleyici bir tavır sergilemeniz çocuklarımızın kaderini sadece öğretmenlerimizin omzuna yüklememeniz üzerinize düşen sorumlulukları en iyi biçimde yerine getirmeniz gerekmektedir... Çocuklarımızı okula teslim etmek yetmez. Onları izlemek, gözlemek ve onlara her konuda destek olmak ebeveyn olarak bizlerin görevidir.”

“Özgürlük bilgiyle doğru orantılıdır”

Kaymakam Yücel ise yaptığı konuşmada Karşıyaka’nın bir marka şehir olduğunu belirterek şunları söyledi. “Karşıyaka pek çok özelliğiyle bir taraftan marka şehir olmak durumunda iken çalışmaları, icraatları ve kısacası hayata bakış açısı ve hayatı planlaması dolayısıyla da örnek teşkil etmesi gereken bir yöredir. Bu yönüyle de her birimizin yükü oldukça ağır. Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere hitap ederken “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” demiştir. Yine hepinizin malumu ve takdiri dâhilindedir ki özgürlük aynı zamanda bilgiyle doğru orantılıdır. Özelikle günümüz dünyasında bilen insanlar daha özgür insanlardır. Aynı zamanda özgürlüğün temelinde de bilim ve bilgi yatmaktadır... Ümit ve temenni ederiz ki başta Karşıyaka’mız olmak üzere İzmir’imiz, Ege Bölge’miz, ülkemiz bu anlam dolu çalışmalar dolayısıyla başta cennet vatan ve müstesna varlık olan yurdumuz dolayısıyla bütün insanlığa, bütün dünyaya hep güzel, olumlu ve barış dolu mesajları içeren çalışmaları da yapacaktır. Geçtiğimiz günlerde eğitim yöneticilerimiz marifetiyle gerçekleştirilen çalıştayda özelikle Karşıyaka’mızda bu sene çok daha seçkin, çok daha müstesna, çok daha marjinal faydası yüksek çalışmalar yapılmasının ön çalışmaları yapıldı. Öyle ümit ediyor ve bekliyorum ki bu sene bu çalışmaların semerelerini hep birlikte göreceğiz. Öte yandan, özellikle geçen sene başlatmış olduğumuz ve okul aile birlikleri marifetiyle velilerimizi eğitim faaliyetlerinin içine sokma gayretleri bu sene çok daha ivme kazanacak ve yine göreceksiniz ki başta Karşıyaka’mız olmak üzere ülkemize örnek teşkil edebilecek çalışmaların da numunelerini sunacaklardır”

Atatürk  İlkokulu’ndaki törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Dnz.K. Albay İsmail Özcan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, eğitim kurumları yöneticileri, AK Parti’li yöneticiler, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bahçedeki törenden sonra, törene katılanlar sınıfları gezerek öğrenciler ile aynı sıraları paylaşıp öğrenciler ile sohbet ettiler.

Haber Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bedri Serter:''Çocuklarımızın deneme tahtası olmamalı''
Sonraki Haber Kaf Kaf'ta Dumlupınar istifa etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?