ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyaka’da elektronik iş yeri ruhsatı dönemi başladı

Karşıyaka’da elektronik iş yeri ruhsatı dönemi başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da elektronik iş yeri ruhsatı dönemi başladı

Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla bir çok hizmeti dijital olarak sunan Karşıyaka Belediyesi, önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi.

Pandemi koşullarının da etkisiyle hem belediye binasına gelişleri azaltmak hem de vatandaşların işini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen elektronik ruhsat uygulaması ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı alımları için başvurular artık online olarak yapılacak. 

E-Ruhsat hizmeti ile Karşıyaka’da işyeri açmak isteyen vatandaşlar, belediye binasına gitmek zorunda olmadan bilgisayar üzerinden gerekli evrakları öğrenerek ilk başvurularını yapabilecek. Ruhsat almak isteyenler https://www.karsiyaka.bel.tr/ adresi üzerinden e-belediye uygulaması içinde bulunan e-ruhsat bölümünde belirtilen evrakları tamamlayarak başvuruda bulunabilecek. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından incelenen başvurulara göre vatandaşlara bilgi verilecek, vatandaşlar süreç tamamlandıktan sonra başvurularının onaylanması durumunda belediyeye gelip ruhsatlarını teslim alabilecek. 

Oluşturulan dijital altyapı ile vatandaşlar başvurularını takip edebilecek, süreç tamamen şeffaf bir şekilde ilerleyecek. SMS entegrasyonları ile başvuru sahipleri tüm süreçlerden bilgilendirilecek. Ayrıca QR kod sistemi ile hem güvenilirlik sağlanmış olacak hem de süreç daha hızlı işleyecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bergama Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapımı başlıyor
Sonraki Haber Cep telefonu ışığıyla tıraş...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?