ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Doğalgaz Vergisi için son gün 31 Ocak 2016

Karşıyaka'da Doğalgaz Vergisi için son gün 31 Ocak 2016

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Doğalgaz Vergisi için son gün 31 Ocak 2016

Karşıyaka Belediyesi, yasayla zorunlu hale getirilen ve ay sonuna kadar ödenmesi gereken Doğalgaz Bildirim Vergisi için süre uzatım kararı aldı. Yetkililer, yeni yılda vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatmak için, verginin son ödeme tarihini 31 Ocak 2016’ya kadar uzattıklarını açıkladı.

Konutlara doğalgaz ilave edilmesi halinde, Emlak Vergisi Kanunu’na göre zorunlu hale getirilen Doğalgaz Bildirim Vergisi, tahsilat aşamasında yığılmalara neden olunca Karşıyaka Belediyesi erken önlem aldı. Hem belediye içindeki kalabalıkları önlemek hem de yeni yıl öncesi vatandaşları biraz olsun rahatlatmak isteyen belediye yetkilileri, -kanunla zorunlu hale getirilen- vergi için son ödeme tarihini 31 Aralık 2015’ten, 31 Ocak 2016’ya erteledi.
 
Yetkililer “Doğalgaz Bildirim Vergisi, sadece Karşıyaka Belediyesi’nin aldığı bir vergi değil. Yasa ile zorunlu hale getirilen bir vergi. Bu konuda yanlış anlaşılmalar yaşanıyor ancak bu yasal bir zorunluluk. Evine doğalgaz bağlatanlar yasal süre içinde bildirimde bulunmalıdır. Yasal zorunluluk nedeniyle yapılan bu işlemde mağdur durumda kalmak istemeyen vatandaşlar bir an önce müracaatlarını yapmalılar. Tahsilat sırasındaki yığılmaları önlemek ve yeni yıl öncesi vatandaşlarımızı rahatlatmak için ödeme süresini bir ay uzattık” açıklamasını yaptı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da alacak cinayeti
Sonraki Haber Denizkurdu: Kulübün gerçek sahibi kongre üyeleri kadar divandır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?