ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'da çocuklara engelsiz park...

Karşıyaka'da çocuklara engelsiz park...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da çocuklara engelsiz park...

Karşıyaka Belediyesi, her mahallede en az bir parkı “engelsiz” hale getirecek. Bu amaçla, engelli çocukların rahatlıkla kullanabileceği oyun gruplarını parklara yerleştirmeye başladı.

Engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, parklarda yapacağı düzenlemeler ile eksiği bulunan parkları tespit ederek, bu parklara engelli miniklerin rahatlıkla kullanabilecekleri oyun ünitelerini yerleştirdi.
Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki Temizocak Parkı ile başlayan çalışma sonunda, Karşıyaka’daki 27 mahallenin tamamı birer "engelli dostu" oyun parkına kavuşmuş olacak. Belirlenen parklara, 3 - 8 yaş grubu engelli çocukların kullanımına yönelik, özel olarak tasarlanmış, güvenlikli salıncak ve kaydıraklar yerleştirilecek. Parkların giriş ve çıkışlarında da engelli vatandaşlar için gerekli düzenlemeler yapılacak.
Engelli vatandaşların fiziki ve sosyal engellere takılmadan, huzurlu ve mutlu yaşadığı bir kent yaratmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Engelsiz Karşıyaka hayalimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Sokaklarımızı, kaldırımlarımızı engelli yurttaşlarımız için düzenlerken, çocuk oyun parklarımızı da engelsiz hale getiriyoruz. Engelsiz parklarımızın sayısını artıracağız. Tüm çocuklarımız, gönüllerince oyunlar oynayacak ve eğlenecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı'nın kızları Kuşadası'nda da yenilmedi...
Sonraki Haber Karşıyaka'da engellilerin sarı çizgileri yenileniyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?