ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da ''akıllı gevrek'' dönemi

Karşıyaka’da ''akıllı gevrek'' dönemi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da ''akıllı gevrek'' dönemi

Halk sağlığını korumak, gıdaların hijyenik koşullarda üretim ve satışını sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, kentte ‘akıllı gevrek’ sistemi kurdu.

Satış noktalarında modern arabalar kullanılmaya başlanırken; gevrekte ‘izlenebilirlik’ de sağlandı. Artık gereken durumlarda gevreğin nerede üretildiği, içindeki susamın, unun nereden geldiği, hatta buğdayın nerede yetiştiği öğrenilebilecek.

Karşıyaka Belediyesi, en çok sevilen ve yaygın olarak tüketilen geleneksel gıda maddelerinden gevrek satışında kontrolü sıkılaştırmak ve hijyeni artırmak için yeni bir dönem başlattı. Zabıta Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çalışma kapsamında, ilçedeki yasal 15 gevrek satış noktasında artık yeşil-kırmızı, kapalı ve modern arabalar kullanılacak. Bugüne kadar İskele önü ve farklı noktalardaki 5 gevrek satış arabası yenilenirken, kısa sürede diğer noktalarda da yeni arabalar kullanılmaya başlanacak.

Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü’ne kaydettirilen 15 satış noktasında, gevreğin ‘izlenebilirliği’ de sağlandı. Vatandaşlara üretimin hangi fırında yapıldığını tezgahlardan öğrenme imkanı sunulurken; rahatsızlık ya da zehirlenme gibi durumlarda gevreğin izi de sürülebilecek. Üretimi kimin yaptığını, susamının ve ununun nereden geldiğini, hatta buğdayının nerede yetiştiğini kayıt altına alan sistemle, üretimde her aşama kontrol altına alınmış olacak. Böylece, halk sağlığını tehdit eden durumlarda sorumlular anında ortaya çıkarılacak.

Toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalara büyük önem ve öncelik verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Zabıta Müdürlüğümüz öncülüğünde, gıda imalathanelerinden pazaryerlerimize kadar sıkı denetimler gerçekleştiriyor; üretim ve satış koşullarını kontrol altında tutuyoruz. Şimdi de her yaştan, her kesimden vatandaşımızın severek tükettiği gevreğe yönelik örnek bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. ‘Akıllı gevrek’ dönemini başlattığımız Karşıyakamızda, halk sağlığını korumak adına özveriyle hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Asrın Grup, Beşiktaş'ı konuk ediyor.
Sonraki Haber Tanrıkulu:''Emekliye destek ödeneği geliyor''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?