ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Karşıyaka’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. Yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Karşıyaka’da da düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Mümtaz Erdoğan, Müftü Cahit Orhun Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Bahriye Üçok Bulvarı’nda düzenlenen törende Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, bir konuşma yaptı. “ Cumhuriyetimizin kabul ve ilanının 92. Yıl dönümünü kutluyor, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah ve mesai arkadaşları olmak üzere o günden bu güne tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, devletimizin ebed müddet sonsuza kadar yaşaması ve yaşatılması için can veren kan ve ter akıtan, zihin yoran, emek veren, gayret eden, nihayete dua eden herkesi takdir ve şükran içinde kendilerine en derin ve samimi saygılarımızı sunuyoruz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Değerli arkadaşlarım saygıdeğer Karşıyakalılar, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” prensibinden hareketle hayata ve olaylara bakmazdan önce “İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır.” dörtlüğünde ifadesini bulan gerçeklere dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum. Zira, ivmesi giderek yükselen olayların akışına bakıldığında, gerek küresel gelişmeler ve gerekse bu olup bitenlerin bölgesel yansı ve dayatmaları bizleri bir şeylere zorluyormuş gibi görünüyor. Bunu anlayabilmenin temel ve basit bir yolu var: o da okumak, dinlemek ve anlamaktır. Şahsi gözlem ve görüşüme göre modern zamanların insanları olarak adı konulmamış, teşhisi yapılmamış bir millet pek çok sorunumuzun müsebbibi modern bir hipnotizmanın etkisinde olmanın doğal sonucu olarak okumuyor, analitik düşünmüyor, objektif değerlendirmeler yapamıyor, tabi olarak isabetli kararlar veremiyor olabiliriz. Aksi takdirde her geçen gün yoğunluğu artan ve toplumumuzu doğrudan etkileyen öldürme, yaralama, darb etme, intihar vakaları, kadına karşı şiddet, çocuk istismarı, parçalanmış aile ve benzeri hadiseleri nasıl izah edebiliriz? Ya da bu gelişmeleri salt, sıradan birer asayiş olayı olarak değerlendirme sığlığı sorunun çözümüne ne katkı verecektir? Öbür taraftan, insan insanın kurdudur sözüne adete doğrulamak zorundaymışçasına bir organizasyona mensup insanların neticede insanlığın sonunu hazırlayan bir süreci tüm insanlığa dayatmalarını nasıl izah edeceğiz?...

Kardeşliğimize gölge yapan hiçbir şey ve nesneye izin vermemeliyiz.

Artık medeniyetler çatışması, tarihin sonu gibi kuramları söz konusu edemeyiz. Çünkü bu günlerde artık yaşanır oldu… Unutmayalım ki bu durum modern cehaletin bir tezahürü, bir topluma verilebilecek en büyük zarardır. Bilmeyen ama bilmediğini de bilmeyen bir kişiden daha zararlı ne olabilir? Bilelim ki günümüz dünyasında gücün iki temel bileşeni vardır: birisi bilgi, öbürü sivil toplumlaşmış örgütlenmiş bir toplum. Bu iki özelliği gerçekleştirebilen toplum derhal mesafe kat edecek ve aşamalar atlayabilecektir. Saygıdeğer hemşehrilerim, kısaca arz ve izah etmeye çalıştığım üzere gelinen aşama her birimizi tarihi bir sorumlulukla yüz yüze getirdiği gibi bu durum hemen, derhal kendimizi gözden geçirmeye, deyim yerindeyse yazılımlarımızı güncellemeye mecbur bırakıyor. Kim ne derse, nasıl derse, ne zaman ve nerede derse desin zaman birlik ve beraberlik zamanı, mekan bütün bir yurt sathıdır. Bilelim ki, her birimiz 29 Ekim 1923’ten beri vatandaşız, yani paydaşız. Açıkçası 780.000 kilometre karenin 78 milyonda bir hissedarı, sahibiyiz. Hukuki olarak paydaş olan bizler, gerçekte insani olarak da kardeşiz. Kardeşliğimize gölge yapan hiçbir şey ve nesneye izin vermemeliyiz. Kardeşliğimiz ve gayretlerimiz, cumhuriyetimizin ilelebet payidar olmasının da ön şartıdır.”

Kaymakam Yücel’in konuşmasının ardında öğrenciler şiirler okudu, halkoyunları gösterisi yapıldı.

 

Başkan Akpınar ödül verdiği öğrencinin elini öptü

Cumhuriyet bayramı ile ilgili ilk, orta ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhami Dağlargüler tarafından ödülleri verildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ödül alan öğrencilerin elini öptükten sonra ödül vermesi dikkat çekti.

Tören, öğrencilerin ve Karşıyaka Belediyesi Bandosu’nun kortej geçişiyle sona erdi.

Törenden sonra Kaymakam Yücel ve Belediye Başkanı Akpınar halk ile sohbet etti. Hatıra fotoğraflar çekildi. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ile Muharip Gaziler Derneği’ne giderek gazilerin bayramını kutladılar.

Haber Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'dan Bostanlıspor'a teşekkür...
Sonraki Haber Karşıyaka Adana'ya iddialı gitti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?