ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Karşıyaka’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. Yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Karşıyaka’da da düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu ve Adalet Komisyonu Başkanı Mümtaz Erdoğan Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Bahriye Üçok Bulvarı’nda düzenlenen törende Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel bir konuşma yaptı.

Kaymakam Yücel, “Cumhuriyetimizin kabul ve ilanın 93. Yıl dönümünün milletimize, memleketimize, devletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını ve hayırlar getirmesini temenni ediyor bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk SİLAH ve mesai arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi.

“Saygıdeğer hemşehriler ve arkadaşlarım:

Hepinizin de malumudur ki zaman denilen göreli kavram daha bir hızlı geçiyor, olaylar hem bölgesel hem de küresel ölçekte daha bir çeşitlilikte akıyor. Yıllar ay, aylar hafta, haftalar gün ve günler saat hükmünde. 1950lerde ortaya konan Schumann Rezonansı prensibi çerçevesinde zaten bugünlerde de 24 saat 12 saat gibi algılanmakta; kısacası olgular aynı olsa bile algılar değişmiş durumda.

Karşıyakada göreve başladığım yıl olan 2013’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapmış olduğum konuşmamda siz hemşehrilerimin okuma konusunda dikkatini çekmiş “hayatta en hakiki mürşit ilimdir” gerçeğinden hareketle yaşadığımız ve yaşayacağımız hadiselerin üstesinden gelme bakımından başka çaremiz olmadığını ifade etmiştim.

Ertesi yıl ki konuşmamda okumamak ne demek, bilgiye ulaşmanın bu denli kolay ve ucuz olduğu bir dünyada artık okumalarımızı önem sırasına koymamız gerektiğini; aksi takdirde ivmesi gittikçe artan olaylar silsilesini bırakın anlamayı, takip bile edemeyebileceğimizi hatırlatmış ve geçen seneki bayram hitabımda ise kaynak da göstererek üçüncü dünya savaşının başladığını bilgi ve takdirlerinize sunmuş idim.

Zaman ve gelişen olaylar maalesef bu öngörüyü haklı çıkartmış olmalı ki bu yıl 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti -görünüşte içerden- çok uluslu bir saldırıya maruz kalmıştır. Bu millet, bu memleket ve bu devlet için baş koyduğu varsayılan bir şebekenin üniformalı mensupları yine bu aziz milletin canına kastetmiş, beteri; bir iç savaş çıkartarak kardeşi kardeşe vurdurtmak istemiştir. Bu durum muhakkak ki bütün iz’anlarda bir analize, tüm vicdanlarda bir muhasebeye konu olmuştur:

Kanaatimce okumayan, okuduğunu anlamayan, anladığını uygulamayan; fikri ve bedeni atalet üzre olan bir birey kaçınılmaz olarak bir yerlere yaslanmak, bir yer ya da şeylerin istikameti üzere olmak zorundadır. Bugün için adının falanca olmasının ne önemi vardır; yarın da bu gidişle filanca olacaktır. Sorun burada kişinin aklını ve muhakemesini kiraya vermemesi, iradesine ipotek koydurmaması; fikri, vicdanı ve irfanı hür olarak kalabilmesidir. Deyim yerindeyse mankurtlaşmamasıdır. Aksi takdirde bu anlayış ve uygulama sahipleri gerek ailelerinin gerekse milletlerinin tarihine hiç çıkmamacasına lekeler süreceklerdir.

“Ruhlarını iblise satmış bir küresel güruh”

Ruhlarını iblise satmış bir küresel güruh, müşterek gemimiz olan dünyamızı adeta bir ateş topuna çevirmeye çalışmakta, bunların taşeronları şeytani bir zekanın yazdığı senaryoda gönüllü uşak rolü oynamak için yarışmaktadırlar. Dünyanın her yüzyılda bir yeniden şekillendiği gerçeği göz önüne alındığında küresel ve bölgesel ölçekteki hareketliliğin ne anlama geldiği herkesin kendi takdiridir. Ama son zamanlarda hızla karşı karşıya kaldığımız, sosyal ve siyasal bünyemizi ve bütünlüğümüzü doğrudan tehdit eden saldırı ve hareketliliği başka türlü yorumlamak da imkânsız hale gelmiştir.

Ama bu defa bu sapkınlar topluluğu kendi kanları yerine insanımızın kanını akıttı, canına kastetti. Çok şükür ki, insanımızın feraseti bu kalleş saldırının amacına ulaşmasına fırsat vermedi. Bu defa da vermedi; doğru. Ama en uygun tutum ve davranış varsa böyle bir ortamı sağlamamak, iklimi oluşturmamak değil mi?!

Kayıpların hepsi bizimdir

Unutmayalım ki, bir taraftan saldırılar nedeniyle verilen siyasal, ekonomik ve insani kayıplar; öbür taraftan parçalanan aileler, intihar eden bireyler, her ne adla anılırsa anılsın, cinayete kurban giden kişiler bizimdir. Bu kayıpların telafisi de imkânsız veya imkansıza yakındır.

Kaymakam Yücel’in konuşmasının ardında öğrenciler şiirler okudu, halkoyunları gösterisi yapıldı.

Cumhuriyet bayramı ile ilgili ilk, orta ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, tarafından ödülleri verildi.

Tören, öğrencilerin ve Karşıyaka Belediyesi Bandosu’nun kortej geçişiyle sona erdi.

Törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Yonar, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Tapu Müdürü Erhan Sakarya, Nüfus Müdürü Derya Çıngıl, SGK Şube Müdürü Tuncel Dağdelen, İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, Gaziler, Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Tuna Aslan, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı  Abdullah Mertoğlu, diğer parti temsilcileri,  sivil toplum kuruluşu ve diğer kamu kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Tören sonrasında Kaymakam Yücel, Başkan Akpınar, Garnizon komutanı Albay Hasan Çankaya, İlçe Emniyet Müdürü Yonar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu ve bazı kurum yöneticileri halk ile birlikte çay içerek bir süre sohbet ettiler.

 

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor'un minikleri Cumhuriyet Bayramı'nı sahada kutladı
Sonraki Haber Tayin olan arkadaşlarını şarkılarla uğurladılar...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?