ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu

Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 23’üncü kez düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği muhteşem bir şölenle kapılarını açtı.

10 ülke ve Ege illerinden gelen çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi. Kortej yürüyüşüne 3 bin Karşıyakalı katıldı

İLK ZİYARET MAKAMDA

Karşıyaka Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 23’üncü kez düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği başladı. 10 farklı ülkeden ve Ege’nin değişik illerinden gelen 143 çocuk, ilk olarak Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret etti, hediyelerini sundu.

KARNAVAL GİBİ AÇILIŞ

Açılış töreni ise karnaval havası yarattı. 17.30’da Çarşı’da başlayan kortej yürüyüşüne, misafir çocuklar da yöresel kıyafetleriyle katılırken, yaklaşık 3 bin kişi de bu coşku dolu anlara ortak oldu. Özel kostümlü canlı heykeller ve bando da korteje renk kattı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da açılış yürüyüşünde eşi Zehra Akpınar ve kızları Deniz ile birlikte yer aldı.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

Kortejin Karşıyaka Vapur İskelesi’ne gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. İskelenin yan tarafında kurulan özel platformda Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Moldova, Rusya ve Sırbistan’dan gelen yabancı çocuklar ile Ege illerinden gelen misafir çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi. Karşıyakalılar da gösterilere yoğun ilgi gösterdi. Açılışın ardından Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’ndaki resepsiyona ise protokol üyeleri katıldı.

HALK EGEMENLİĞİNE SAHİP ÇIKACAK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka demokrasinin, özgürlüğün ve Atatürk devrimlerinin başkenti, Türkiye’nin en aydınlık, en çağdaş ve yüzü geleceğe dönük en güzel kentidir. Hem dünya çocuklarını hem de Anadolu’nun, Ege’nin evlatlarını aynı şenlikte buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlu günü ülkenin geleceği olan çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını minnetle ve şükranla anıyoruz. Eğer Cumhuriyet olmasaydı bizler de olmazdık. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, millet egemenliğini ilelebet yaşatacaktır. 23 Nisan yaşasın ki dünya yaşasın, çocuklarımız yaşasın” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Her dört kişiden biri kanserden ölüyor....
Sonraki Haber Geleceğin Parlamenterleri İzmir'de buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?