ANA SAYFA > SAĞLIK > Her dört kişiden biri kanserden ölüyor....

Her dört kişiden biri kanserden ölüyor....

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Her dört kişiden biri kanserden ölüyor....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan son açıklamaya göre 2014 yılında gerçekleşen ölümlerin yüzde 21’ine kanser sebep oluyor. Ölümlerin yüzde 40’ının sebebi dolaşım hastalıklarıyken hemen ikinci sırada kanser geliyor.

AVRUPA’DA DURUM DAHA VAHİM

Avrupa Birliği’nin son verileri gösteriyor ki Avrupa’da her dört ölümden birinin kaynağı kanser. İstatistikler dikkate alındığında ilk üç sırayı  yüzde 31’lik oranla Hollanda, Slovenya ve İrlanda alıyor. Bulgaristan, Romanya ve Litvanya’nın alt sıralarda yer aldığı dikkati çekerken Türkiye yüzde 21 ile beşinci sırada. 

TÜİK’in araştırmasına göre geçtiğimiz üç yılda 65 yaş altındaki Avrupalıların kanser sebepli ölüm oranı yüzde 38’den yüzde 30’a, 65 yaş üstü ise yüzde 24’ten yüzde 17’ye gerilediği görülüyor.

Ülkelerin 65 yaş altı oranları incelendiğinde Hollanda, İtalya ve İspanya’nın üst sıralarda yer aldığı; Litvanya, Letonya ve Estonya’nın ise alt sıralarda olduğu görülüyor. Türkiye ise yüzde 30’luk oranla alttan altıncı sırada yer alıyor.

İstatistiklere göre  yüzde 29 ile Slovenya, İrlanda ve Hollanda 65 yaş üstü en yüksek oranlara sahip. En düşük ölüm oranı olan grupta ise Türkiye yüzde 17 ile Bulgaristan ve Romanya’nın ardında yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege'de ''Bilim Haftası'' başlıyor
Sonraki Haber Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?