ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı inşaatı durduruldu…

Karşıyaka Stadı inşaatı durduruldu…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı inşaatı durduruldu…

Ankara 18. İdare Mahkemesi'nin geçen ay verdiği ihaleyi iptali kararına rağmen Karşıyaka'da yapımı devam eden yeni stadın inşaatı, firmaya yeni hak edişlerin yapılmayacağı bildirilince durduruldu.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine verilen ve 6 Ocak'ta taraflara tebliğ edilen mahkeme kararı sonrasında, zemin iyileştirme, kazıklama ve altyapı çalışmalarını sürdüren müteahhit firma Ali Acar İnşaat'a 18 Şubat'ta gönderdiği yazıda, Danıştay'a yapılan itirazdan sonuç çıkana kadar yeni hak ediş ödemesi yapılmayacağını bildirdi. TOKİ'nin tebligatı üzerine çalışmaları sonlandıran firma, stat arazisindeki iş makinelerinin büyük bölümünü geri çekti.
Karşıyaka Spor Kulübü yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ ve müteahhit firma Ali Acar İnşaat, Danıştay'ın bir an önce Ankara 18. İdare Mahkemesi kararının yürütmesini durdurmasını beklerken, Danıştay sürecinin uzaması halinde ihalenin tasfiyesinin gündeme geleceği öğrenildi.


Yeni stat için 28 Ocak 2014'te TOKİ'nin yaptığı ihalenin tasfiye edilmesi durumunda, önümüzdeki süreçte Danıştay kararıyla yasal engeller kalksa dahi yeni bir ihale yapılması gerektiği bildirildi. Bu durumda, ilk etapta 2016 yılında bitirilmesi planlanan stadın inşaat süreci yine uzayacak, Karşıyaka, İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri de yıkıldığıyla kalacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TEGV’li Çılgınlar’a araştırma ödülü
Sonraki Haber İzmir Kent Konseyleri Birliği, Karşıyaka'da bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?