ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir Kent Konseyleri Birliği, Karşıyaka'da bir araya geldi

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Karşıyaka'da bir araya geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Kent Konseyleri Birliği, Karşıyaka'da bir araya geldi

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Karşıyaka Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Karşıyaka’da bir araya geldi.

Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri Selman Boyacıoğlu, İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Savaş Kapucu, İzmir’deki 24’ten fazla Kent Konseyi’nin Başkanları ve Genel Sekreterleri’nin yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, “Ülkemiz gözyaşı, ateş, mutsuzluk, geçim sıkıntısı içerisinde bilinmezliğe doğru yol almaktadır. Bu noktada her şeye rağmen yapılabilecekler olduğu bilinciyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sadece kentimizde değil, tüm ülkedeki sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Amacımız ve misyonumuz doğrultusunda anayasanın tanıdığı tüm hakları sonuna kadar kullanacağız. Önümüzdeki dönemde tüm çalışma gruplarımız ve meclislerimiz eğitimi ön planda tutacak. İşkur İşbaşı Eğitim Programı sayesinde istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kent A.Ş. ile de bir protokole imza atmak üzereyiz. Bunu da buradan duyurmak isterim” dedi.

Boyacıoğlu’nun konuşmasının ardından, toplantıya katılan İzmir Kent Konseyleri Birliği üyelerine Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmalarının yer aldığı tanıtım filmi gösterildi.

Akpınar: “Kent konseylerini çok önemsiyoruz”

Film gösteriminin ardından söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Kent konseyleri yerel yönetimlerin çalışmasında belediyelere çok önemli katkılar sunuyor. Biz kent konseylerimizi önemsiyoruz. Kentte yaşayan insanların sosyal yaşamda ve yerel yönetimlerin hizmette en büyük yardımcısı. Kent konseyleri bir tabelanın ötesinde katılımcı demokrasinin arttığı bir yer olmalı. İzmir olarak şanslıyız ama İzmir dışında bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Kent konseyleri insanların yaşadığı kentlerdeki hizmetler üzerinde söz sahibi olması için en büyük hizmetlerden biri. Biz, kent konseyleri ile sürekli ortak bir çalışma sergiliyoruz. Aldığımız çok prestijli ödüller tesadüf eseri değil. Halkla bütünleşerek, Kent Konseyi aracılığıyla da onların isteklerine kulak kabartarak buraya geldik” dedi.

“Karşıyaka örnek bir kent”

Konuşmasında Karşıyaka’nın çok farklı bir kent olduğuna vurgu yapan Akpınar, “Bizim 35.5 diye bir söylemimiz var. Karşıyaka ruhu der, kendimizi ayırmayı severiz. Bu bir ilçe fanatizmi veya şovenizm değil, ilçemiz, kentimiz, ülkemiz ve dünya açısından Karşıyaka’nın birikimini öne çıkartmakla ilgili. Karşıyaka bilimden, estetikten, doğadan, kültürden beslenen bir kent. Karşıyaka, kentlilik bilinci gelişmiş, örnek bir kent. Göreve geldiğimizden beri kentte yaşayan insanların daha mutlu olabilmeleri için çalışmalar yaptık. Yerel yöneticilik sadece bina yapmak, kaldırım yapmak, çöpü düzenli almak değildir. Bunlar tüm yerel yöneticilerin yapması gereken işler. Biz kentte yaşayan insanların daha huzurlu, daha mutlu olması için çalışmalar üretmeye çalışıyoruz. Biz ‘Acıyı paylaşıp azaltmalı, mutlulukları paylaşıp çoğaltmalıyız’ anlayışıyla yerel yöneticilik yapıyoruz. Kent konseyimizle birlikte yürüttüğümüz projelerle temizlik, doğa, eğitim ve daha bir çok konuda hizmetler üretiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kafkaf’ın başarı öyküsü anlatıldı

Konuşmaların ardından Atatürk’ün Doğa Sevgisi ve Karşıyaka’nın Filizleri projeleri hakkında sunumlar gerçekleştirilen etkinlikte, daha sonra Pınar Karşıyaka’nın şampiyonluk öyküsünün anlatıldığı bir sunum daha gerçekleştirildi. Sunumdan önce salondaki tüm katılımcılara Karşıyaka atkıları dağıtıldı. Pınar Karşıyaka’nın başarı öyküsü izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Kent Konseyi’nin gündemindeki maddelerin tartışılmasıyla devam edilen etkinliğin ardından konuklara Karşıyaka turu yaptırıldı. İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri, kent turunun ardından Kent Restaurant’ta yemek yiyerek günü noktaladı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Stadı inşaatı durduruldu…
Sonraki Haber Hüseyin Mutlu Akpınar, 2015’in en iyisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?