ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı için sıra ruhsat sürecinde...

Karşıyaka Stadı için sıra ruhsat sürecinde...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı için sıra ruhsat sürecinde...

Danıştay 13. Dairesi'nin Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 yeni stadın ihalesini iptal eden Ankara 18.İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı bozmasından sonra gözler, ruhsat sürecine çevrildi.

Danıştay'ın mahkeme kararını, davanın süresinde açılmadığı gerekçesiyle bozduğu, kararın yazılıp imzalandıktan sonra taraflara resmi olarak tebliğ edileceği öğrenildi. Kararın ulaşmasından sonra, Yalı'daki eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın bulunduğu araziye yapılacak yeni stat inşaatının kaldığı yerden başlaması için yüklenici firma ruhsat için harekete geçecek. 28 Ocak 2014'te yapılan ihaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan Ali Acar İnşaat, ruhsat için önce belediyeye başvuracak.

Belediyeden ruhsat konusunda engel çıkması durumunda firma bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yönelecek. Geçen yıl stat arazisinde ruhsata tabi olmayan yıkım ve hafriyat işlemlerini yaparak tribün temelleri için altyapı dolgusu ile kazıklama çalışmalarını tamamlayan müteahhit firmanın tribün inşaatına başlayabilmesi için inşaat ruhsatı alması gerekiyor. Ancak inşaat ruhsatı konusunda bazı sivil toplum kuruluşlarının dava açma tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Firma, Toplu Konut İdaresi'nin Ankara 18. İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine hak ediş ödemesi yapmayı durdurmasından sonra geçtiğimiz şubat ayında stat arazisindeki çalışanlarını ve ekipmanlarını çekip, inşaatı durdurmuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ: Kalması istenen isimlere ödemelerini yaparız
Sonraki Haber Karşıyaka Anadolu Lisesi'nin adı değişti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?