ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Stadı davası ortada kaldı...

Karşıyaka Stadı davası ortada kaldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı davası ortada kaldı...

Yalı'da TOKİ tarafından yapılacak olan Karşıyaka Stadı'nın inşaatının Yalçın Temizocak ve arkadaşları tarafından açılan dava, bir karar verilemeden ortada kalınca, yetkisizlik nedeniyle Danıştay’a gitti.

TOKİ tarafından ihale edilip yer teslimi yapılmasına rağmen, açılan  davalar nedeni ile bir türlü başlayamayan Karşıyaka Stadı inşaatında, Yalçın Temizocak ve arkadaşları,  Mayıs ayında   “Stadyum imarlı bir yere plan tadilatı yapılmadan stadyum yapılıyor. Bunda kamusal yarar yoktur” gerekçesi ile "ihalenin iptali" için Ankara 15. İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı. Mahkeme, 11.07.2014 tarihinde yetkisizlik kararı vererek dosyayı İzmir 4. İdare Mahkemesi'ne gönderdi. Bu kez de, İzmir 4. İdare Mahkemesi, herkesi şaşırtan bir karar vererek bu davaya kendisinin de bakamayacağını belirterek davayı reddetti. Böylelikle adeta ortada kalan ve davaya bakacak mahkeme kalmayınca , dosya  davaya bakacak mahkemenin belirlenmesi için, yürütmeyi durdurma kararı verilmeden Danıştay’a gönderildi.
Bilgisine başvurduğumuz hukuk adamları, davaya yürütmeyi durdurma kararı verilmemiş olması ve dosyanın Danıştay’da uzunca bir süre bekleme ihtimali , şu anda stadın yapılmasını isteyenlerin, elini, en azından bu dava için rahatlatmış gibi göründüğünü ifade ettiler.
Karşıyaka Belediyesi’nin Ankara’da açmış olduğu dava için daha önceden bu dava ile birleştirme kararı bulunuyor. Bu nedenle Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı davanın da aynı yoldan yürüyeceğini tahminler arasında. Ancak sırada İzmir Şehir Plancıları Odası'nın  açtığı üçüncü bir  dava daha var. Bu kararın, 3. davayı  nasıl etkileyeceği, emsal olup olmayacağı merak konusu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele'ye devam...
Sonraki Haber Karşıyaka'da Oda Orkestrası için geri sayım başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?