ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi'nin girişimcileri ikinci oldu

Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi'nin girişimcileri ikinci oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi'nin girişimcileri ikinci oldu

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Kalkınma Ajansı ve Genç Başarı Eğitim Vakfı ortaklığında liseli gençler şirket kurdu, ceo oldu. Gençler kurdukları şirketlerde ürettikleri ürünleri pazarlayarak, geleceğin iş adamı olma yolunda önemli bir adım attı. Genç girişimcilerin hazırladıkları ürünler tek yerel fuar olma özelliğini taşıyan İzmir Ticaret Fuarı’nda sergilendi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı genç başarı şirket programı kapsamında 123 ülkede uygulanan yarışma kapsamında İzmir’deki lise öğrenciler farklı bir çalışmaya imza attı. Gençler kurdukları şirketler ile Türkiye’nin tek yerel fuarı olan İzmir Ticaret Fuarı’nda boy gösterdi.

Şirket Programını başarılı bir şekilde sürdüren liselilerin kurduğu 56 yeni şirket 8 Nisan’da Park Bornova Outlet Center ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Fuara Vali Yardımcısı Aydın Memük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Çelebi ve Koordinatörleri, İZKA Program Yönetim Birimi Başkanı Murat Çelik, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinatörleri, Park Bornova ailesi, mentorler, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İzmir Ticaret Fuarı kapsamında gerçekleşen heyecan dolu yarışma sonucunda; birinci Companyouth şirketi ile İzmir Özel Türk Fen Lisesi, ikinci Sound Of Silince şirketi ile Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi olurken, üçüncülüğü ise Kıstırık-ı Âlâ şirketi ile Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi ve Lodiboss şirketi ile Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi paylaştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ebam Gedik Motorsport 2017 sezonunda Avrupa'da mücadele edecek
Sonraki Haber Karşıyaka'ya kültür bahçesi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?