ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Rotary Kulübü’nde yeni dönem

Karşıyaka Rotary Kulübü’nde yeni dönem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Rotary Kulübü’nde yeni dönem

Karşıyaka Rotary Kulübü’nde başkan değişti ve Şebnem Guda görevi devraldı.

Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanlık görevini devralan Şebnem Guda, dönemin ilk toplantısının 1 Temmuz Kabataj Bayramında yapılmasının da anlamlı olduğunu ifade etti. Yeni başkan şöyle dedi:
“Kabotaj sözlük anlamı olarak "Bir ülkenin iskele ve limanları arasında gemi işletme işi" manasına gelmektedir. Yani bir devletin kendi limanlarına deniz ticareti konusunda tanınan ayrıcalıktır. Bu ayrıcalıktan yalnızca kendi yurttaşlarının yararlanması milli ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından, devletler yabancı bandıralı gemilere kabotaj yasağı koyma yoluna gitmişlerdir. Osmanlı Devletinin kapitülasyonlar çerçevesinde yabancı ülke gemilerine tanıdığı kabotaj ayrıcalığı Lozan Barış Antlaşmasıyla 1923 yılında fesh edilmiş, Kabotaj Kanunu 20 Nisan 1926 tarihinde kabul edilmiş ve 1 Temmuz 1926'da da yürürlüğe girmiştir. Bu kanun ile "Türkiye Liman ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri Türk vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerle yapılır" hükmü getirilere, daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetlerin bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından yapılabileceği belirtilmiştir.Bu neden her yıl 1 Temmuz gününü "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutluyoruz. Bayramımızın 94.yılı kutlu olsun.” 
 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da eski başkan Şebnem Tabak adına ana okulu
Sonraki Haber Bakan Kasapoğlu Karşıyaka Spor Kulübü'nü ziyaret edecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?