ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka protokolü yaşlıları unutmadı

Karşıyaka protokolü yaşlıları unutmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka protokolü yaşlıları unutmadı

Karşıyaka protokolü 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle mart ayı toplantısındaKarşıyaka Zübeyde Hanım Huzur Evindebir araya geldi.

Karşıyaka’da 6 yıldır sürdürülen Karşıyaka’daki kamu ile özel kurum ve kuruluş yöneticilerini bir araya getiren aylık sabah kahvaltıda buluşma mart ayı toplantısında, Karşıyaka Protokolü Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzur Evinde yaşlılar ile birlikte kahvaltı yaptı.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel yaptığı konuşmada büyüklerin hatırlanmasının değil, unutulmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi. “Büyüklerimizi unutmadığımızı her fırsatta onları ziyaret ederek göstermeliyiz. Başta huzurevimiz olmak üzere büyüklerimizi ziyaret etmeliyiz. Büyüklerimizi davet beklemeksizin ziyaret etmek bizim doğal görevimiz olmalı. Dini bayramlarımızda, kaymakamlık olarak büyüklerimizi ziyaret ederek bayramlaşıyoruz. Anne ve babalarımıza gösterdiğimiz saygı ve onlara yapmış olduğumuz hizmet evlatlarımızı etkiliyor. Anne ve babamıza saygı göstermezsek, hizmet etmezsek evlatlarımızda bize saygı göstermeyecek, hizmet etmeyecek. Çoğumuz gurbette yaşıyoruz. Anne babalarımıza gidemiyoruz. Ama huzurevine, komşu büyüklerimize bayramlarda da olsa uğrarsak hem onları sevindirmiş oluruz hem de çocuklarımıza da iyi örnek olmuş oluruz.

Son 3 ayda gerçekleştirdiğimiz bir proje ile yaşlı ve bakıma muhtaç büyüklerimizin evlerini, 15 günde bir temizliğini yaptırıyoruz ve onlarla sohbete gidiyoruz. Bu sohbetlerden büyüklerimizin mutlu olduklarını görmek bizleri de ziyadesi ile mutlu ediyor. Geçen bir büyüğümüz yaptığımız sohbette “Evim şenlendi” dedi. Bizler ara sıra da olsa yaşlı komşularımızı ziyaret ederek, evlerini şenlendirmeliyiz.”

Mahalle koordinasyon kurulları oluşturduklarını vurgulayan Kaymakam Yücel sözlerine şöyle devam etti. Mahalle koordinasyon kurulları oluşturduk bu kurullarda mahalle muhtarları, okul yöneticileri, cami imamları ve kuran kursu öğreticileri yer alıyor. Bu arkadaşlarımız mahallelerinde yaşlı ve bakıma muhtaç kimseleri tespit edecekler, onlara gerekli yardım ve ilgiyi sağlayacaklar.”

Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzur Evi’nde gerçekleşen toplantıya, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay,  İlçe Müftüsü Cahit Erhun, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Ergüzel, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, SGK Şube Müdürü Tuncel Dağdelen, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İlhan Gürbüz, Dr. Murat Dinçer, Dr. Nesrin gedik, Nüfus Müdürü Derya Çıngıl, Karşıyaka Ağız Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dt. Yıldızhan Altınışık,PTT Yalı Şubesi Müdürü Nihat Candoğan, Türk Telekom Müdürü Mehmet Yüksel, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Semra Demir, İZSU Karşıyaka Şube Müdürü İlhan Gökdeniz , İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Tapu Müdürü Erhan Sakarya, Öğretmenevi Müdürü İsmail Çam, SYDV  Müdürü Muhittin Edirne,  Halk Bankası Çarşı Şube Müdürü Burçin Hızlı Kahraman, İş adamı Mehmet Çelebi, Medikal Park İzmir Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Satılmaz, Huzurevi Müdürü Gülçin Halatçı,AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, diğer kurum yöneticileri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Karşıyaka’daki yöneticiler Huzurevi sakinleri ile sohbetetti, sorunlarını dinledi. Belediye Başkanı Akpınar huzurevi sakinleri ile birlikte tavla oynadı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz / http://www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'lı kızlar İlbank'a diş geçiremedi
Sonraki Haber Karşıyaka'da nevruz coşkuyla kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?