ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka, meyve bahçeleriyle donatılacak

Karşıyaka, meyve bahçeleriyle donatılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, meyve bahçeleriyle donatılacak

Kentsel tarımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında meyve bahçeleri oluşturmaya başladı.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamındaki ilk uygulama, Yalı Mahallesi 6518/9 Sokak üzerinde, gül bahçesinin devamındaki alanda gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katıldığı çalışmada; mandalina, portakal, greyfurt, elma, armut, ayva, nar, ahududu, kuşburnu, aronya ve kara mürver türlerinden oluşan toplam 80 adet fidan toprakla buluşturuldu. 

Bu uygulamayla birlikte, yaya yolları ile bölünmüş olan alanda doğal bir çit ve meyve koridoru oluşacağını belirten Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, “Ayrıca proje alanında sentetik gübre, herbisit ve pestisit kullanılmadan, doğal yöntemlerle yetiştiricilik yapılacak. Bitki zararlılarına karşı doğal çözümler uygulanacak” dedi. 

Projenin ilçe geneline yayılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Biz kent içi tarımı sadece ekip biçmekle sınırlandırmıyor; meyve bahçelerini de bu işin çok önemli bir parçası olarak görüyoruz. İnsanlarımızın müşterek olarak faydalanabileceği, meyveyi dalından koparıp yemenin zevkini tadabileceği alanları mümkün olduğunca çoğaltacağız. Farklı mahallelerimizde, uygun bulduğumuz her alanda meyve bahçelerimizi oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bitlisli kadınlar Nur için el ele tek yürek grubu oluşturdu
Sonraki Haber Emre Gemici: Gollerle geri döneceğim

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?