ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Lisesi'nin tarihine "vefa"...

Karşıyaka Lisesi'nin tarihine "vefa"...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Lisesi'nin tarihine

Kısa adı İKLEV olan, İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı, geleneksel olarak düzenlediği vefa günlerinin 10.sunu Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

İzmir’in en köklü okullarından birisi olan ve bugüne kadar hem kentine, hem de ülkesine yararlı olmuş onbinlerce öğrenci yetiştiren Karşıyaka Lisesi mezunlarının 1996 yılında kurduğu İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı (İKLEV), her yıl bir emekli okul müdürü, bir emekli öğretmen ve lisesini hayatını boyunca gururla temsil etmiş bir eski öğrenci olmak üzere Karşıyaka Lisesi tarihinde iz bırakmış 3 kişiye vefasını gösteriyor. Derneğin bu yıl vefasını sunduğu isimler ise 1977-78 yılları arasında okulun müdürlüğünü yapan ve 1986 yılında hayatını kaybeden Sadullah Oktay, okulun emekli müdür yardımcılarından ve Türkçe Edebiyat öğretmenlerinden Turan Akdurul ve 1949-50 eğitim öğretim yılı sonunda okulundan mezun olan emekli hakim Şekip Tarman oldu.

“L harfi hem lisemizi, hem laikiği ifade ediyor”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İKLEV başkanı Pınar Yurdun, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, kurucu lideri Atatürk’e, onun arkadaşlarına, bırakın vefa göstermeyi, hakaretler yağdırılmakta. Vefasızlık bir yana düşmanlık sergilenmekte. Bu yönden, vefanın unutulmaması gereken bir duygu olduğunu vurgulamak için bu günleri düzenliyoruz. ‘İzmir Karşıyaka Laik Eğitim Vakfı’, bir dönemde lisemizin isminin kullanılması yasaklandığında vakfımızın adını bu şekilde değiştirmiştik. Şimdi artık L harfinin hem lisemizi, hem laikliği ifade ettiğini vurgulamamız lazım. Bu vurgu, bu günlerde meclis başkanının yaptığı açıklamaların ardından önemle, tekrar tekrar yapılmalı. Biz Karşıyaka Lisesi’nde laik bir eğitim gördük. Bizlere bu değerleri öğreten öğretmenlerimize sonsuz vefa borcumuz var. Bu vefa günlerimizde bize emekleri geçen tüm öğretmenlerimize vefamızı sunuyoruz” dedi.

“Karşıyaka Lisesi binası müze olmalı”

Moderatörlüğünü Karşıyaka Lisesi mezunlarından yazar ve eğitimci Yücel İzmirli’nin üstenlendiği etkinlikte daha sonra yine İzmirli tarafından Karşıyaka Lisesi tarihine dair bilgiler verildi. Yaptığı sunumda Karşıyaka Lisesi’nin ayakta kalan son tarihi binasının bugün başka bir okul tarafından kullanıldığına vurgu yapan İzmirli, bu binanın Karşıyaka Lisesi’ne iade edilmesi ve ‘Karşıyaka Lisesi ve Atatürk Müzesi’ olarak hizmete sunulması gerektiğini söyledi.

İzmirli’nin sunumun ardından vefa gösterilen üç ismin, öğrencileri, yakınları ve arkadaşlarının anlattığı anılarla eski günlere bir yolculuk yapılırken, hayatta olmayan Sadullah Oktay adına ailesine, etkinliğe katılan Turan Akdurul ve Şekip Tarman’ın ise kendilerine plaket takdim edildi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hiçbir önlem almadan yıkıyorlar!..
Sonraki Haber Karşıyakalı Ushan Çakır'a "Tiyatro Oscarı"

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?