ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, iki önemli değerine sahip çıktı

Karşıyaka, iki önemli değerine sahip çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, iki önemli değerine sahip çıktı

“Direnişten Dirilişe Kafsinkaf Destanını Yazanlar” isimli kitabıyla Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucularının hikayelerini kaleme alan Ahmet Diker’in çalışmalarıyla ortaya çıkartılan, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucularından Örnekköylü Hüseyin’in kabri ve yine Örnekköy’de bir kahvehane bahçesinde bulunan, yapım tarihi 1935 olan Atatürk büstü, Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla yenilenerek ilçeye kazandırıldı.

Karşıyaka’ya gönül vermiş, ilçe ve spor kulübü tarihi üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Ahmet Diker’in bularak gün yüzüne çıkarttığı, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucularından birisi olan, Örnekköy’ün ilk muhtarı Örnekköylü Hüseyin’in (Hüseyin Sever) tarihi Örnekköy Mezarlığı’nda bulunan mezarı, Karşıyaka Belediyesi’nin de katkılarıyla, bu büyük insana yakışır şekilde yenilendi. Mezarın başında yapılan anma töreninde konuşan Ahmet Diker, “Karşıyakamızın çok önemli isimlerimden birisi olan, kurucularımızdan Örnekköylü Hüseyin’in mezarını, belediyemizin de katkılarıyla yenileyerek bu büyük insana yakışır hale getirdik. Mezarı tespit ettikten sonra konuyu belediye başkanımızın Hüseyin Mutlu Akpınar’a açtığımızda, hiç ikiletmeden gerekli talimatı verdi. Kendisine bu duyarlılığından ötürü çok teşekkür ediyorum. Şimdi amacımız Örnekköylü Hüseyin’in adını, hak ettiği biçimde Karşıyaka’nın kurucuları arasına yazdırmaktır” dedi.

Atatürk’ün sağlığında yapılan 3 büstten biri

Yine Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla önemli bir tarihi eseri de yenilediklerini söyleyen Diker, “Yine Örnekköy’de bir kahvehanenin bahçesinde bulunan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlığında yapılan 3 büstten birisi olan 1935 tarihli büst de kendisine yakışır şekilde yenilendi. Bu büst, Atatürk’ün sağlığında halkın üsteği üzerine yapılan tek büsttür. O yüzden çok özel bir yere sahiptir. Bu büstü de tarihi önemine yakışır şekilde yenilettiği için başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Örnekköy’ün girişinde bir kahvehanenin bahçesinde bulunan, 1935 yılında Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucularından, Örnekköy Mahalle Muhtarı Örnekköylü Hüseyin’in girişimleri ve dönemin valisi Kazım Dirik’in onayıyla yapılan büst, yenilenmiş haliyle uzun Karşıyaka’nın en önemli tarihi simgelerinden birisi olmaya devam edecek.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ: ''Bir karar vermiş değilim''
Sonraki Haber 23 Nisan’a 23.000 Fidan

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?