ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka için sırada Avrupa Şeref Bayrağı var...

Karşıyaka için sırada Avrupa Şeref Bayrağı var...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka için sırada Avrupa Şeref Bayrağı var...

Karşıyaka’ya kısa zamanda ‘Avrupa Diploması’, ‘12 Yıldız Şehri’ ve ‘Aktif Şehir’ gibi prestijli ödül ve unvanlar kazandıran Karşıyaka Belediyesi; bu kez de kentte ‘Avrupa Şeref Bayrağı’nı dalgalandırmaya hazırlanıyor. Altın yaldızlı bayrağı Karşıyaka’ya getirmek için aday olan belediye; kıtanın en büyük kent ödülü sayılan ‘Avrupa Ödülü’ yolunda çok önemli bir adım atmış olacak.

Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarıyla Avrupa’nın dikkatini çeken Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin ‘Avrupa Şeref Bayrağı’ ödülüne aday oldu. Konseyin 4 aşamalı ‘Avrupa Ödülü’nün ilk etabını daha önce geçen ve Avrupa Diploması’nı alan belediye, ‘Şeref Bayrağı’nı alıp ikinci aşamayı da tamamlamak için çalışmalarına hız verdi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda, ödül kazanan belediyeler Nisan 2016’da açıklanacak.

Avrupa çapındaki organizasyonları, dayanışma faaliyetleri ve kardeş kent ilişkileriyle Avrupa'daki 200 bin belediyeye örnek gösterilen Karşıyaka Belediyesi; önümüzdeki süreçte de özellikle sağlık, enerji ve spor üzerine faaliyetler gerçekleştirecek. 13 yabancı kardeş şehri bulunan belediye, Almanya Berlin’den Fransa Cannes’a, ABD San Francisco’dan Çin Changning’e kadar 10 yeni kentle daha kardeş olacak. Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisi, gençlik değişim programları gibi çalışmalar da devam edecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Biz ödül için çalışan değil, çalışmalarıyla ödüllendirilen, Avrupa’yı Karşıyakalı yapan bir belediyeyiz. Avrupa Diploması ile başlayan 4 aşamalı uygulamada hedefimiz de bize yakışacağı gibi, en büyük ödül olan Avrupa Ödülü’dür. Şeref Bayrağı’nı kentimize getirdikten sonra üçüncü aşamada Şeref Plaketi’ni de alıp büyük ödüle uzanacağımızdan şüphemiz yok. Karşıyakalılarla birlikte bu başarıya koşturuyoruz. Yerel yöneticiler olarak, kentimizin tanıtımını en güzel şekilde yaparak, Avrupa'da en güzel başarıları elde etmeyi hedefliyoruz. Karşıyakamızın adını dünyaya duyurmaya, örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘AVRUPA ŞEREF BAYRAĞI’ NEDİR?
Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana Avrupa Ödülü programı uyguluyor. Buna göre birinci aşamada ‘Avrupa Diploması’, ikinci aşamada ‘Avrupa Şeref Bayrağı’, üçüncü aşamada ‘Avrupa Şeref Plaketi’ ve son aşamada ‘Avrupa Ödülü’ veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Avrupa Şeref Plaketi’ne sahip.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'den olaylara ilişkin açıklama
Sonraki Haber Karşıyaka Çarşı'da bomba paniği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?