ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka hamsiye doyacak

Karşıyaka hamsiye doyacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka hamsiye doyacak

Aktif şehir Karşıyaka, 8. Hamsi Şöleni’ne hazırlanıyor. 18-21 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hamsi Şöleni’ni Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle KADEKON–Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu düzenliyor.

İzmirli Karadenizlilerin büyük buluşması, geleneksel hale getirdikleri Hamsi Şöleni, sekizinci yılını kutluyor. 18-21 Aralık tarihleri arasında dört gün süreyle gerçekleşecek etkinliği, KADEKON-Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu düzenliyor. 

2 ton hamsiye, 100 metre ızgara...

KADEKON Başkanı Hızır Murtazaoğlu şenliğe ilişkin hazırlıkların sürdüğünü açıklarken; etkinlik kapsamında Karadeniz’den özel olarak 2 ton hamsi getirileceğini açıkladı. 2 ton hamsinin pişirilmesi için alana 100 mt uzunluğunda bir ızgara sisteminin kurulacağını da belirtti. Murtazaoğlu, “Karadeniz sofrası hamsisiz olmaz. Biz soframızı herkese açmaya, ekmeğimizi yemeğimizi herkesle paylaşmaya hazırlanıyoruz. Hamsi Şenliğimizi bu nedenle önemsiyoruz. Hedefimiz, İzmirli Karadenizliler olarak bir Anadolu kucaklaşmasını gerçekleştirmek. Herkesi şenliğimize bekliyoruz” dedi.

Şişmanoğlu Sahnede…

Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle Bostanlı Pazar Yeri’nde düzenlenecek etkinliğin konser programı da açıklandı.

Karadeniz yöresi ürünleri ve lezzetlerinin yanısıra Karadeniz müziğinin önemli isimlerinin de katılacağı etkinlik kapsamında 20 Aralık Pazar günü Ceyhun Şişmanoğlu, Gizem Memişoğlu, İhsan Aydın ve Serdar Küçük şenlik sahnesinde olacak. Sanatçılara kemençe, tulum ve şenlik ziyaretçilerinin horonu eşlik edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Her anlamda kendimizi geliştirmemiz lazım
Sonraki Haber Gençlerin tercihi İzmir Üniversitesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?