ANA SAYFA > EĞİTİM > Gençlerin tercihi İzmir Üniversitesi

Gençlerin tercihi İzmir Üniversitesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençlerin tercihi İzmir Üniversitesi

Öğrenci sayısını 6 bine yükselten İzmir Üniversitesi’nde tanıtım faaliyetleri hızla devam ediyor. Bu yıl da 150 binden fazla öğrenciye ulaşmayı hedefleyen İzmir Üniversitesi’ni üniversite adayları kesilmeyen burs olanakları nedeni ile tercih ediyor.

İzmir Üniversitesi’nde bursların garanti altına alınması, üniversite adaylarının büyük ilgi gösterdiği eğitim fuarlarında İzmir Üniversitesi stantlarını çekim merkezi haline getiriyor. Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 30 eğitim fuarına katılan İzmir Üniversitesi 150 binden fazla öğrenciye ulaşıyor, akademik ve sosyal imkânları konusunda üniversite adaylarına bilgi veriyor. En fazla Tıp, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Psikoloji, Hukuk ve Mühendislik alanları ile ilgili olarak üniversite adaylarının sorularını yanıtlayan İzmir Üniversitesi tanıtım birimi sorumluları, yabancı dilde eğitim olanakları, bursların garanti altına alınması ve İzmir’in merkezinde yer alması nedeni ile İzmir Üniversitesi’nin tercih edildiğini belirtti.

Burs olanakları

İzmir Üniversitesi’nde Lisans Yerleştirme Sınavında edinilen puanlara bağlı olarak belirlenen ÖSYM bursları derslerin tümüne devam edilmesi kaydıyla, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmiyor. ÖSYM burslarının kesilmemesi taahhüdü İngilizce hazırlık sınıfında 1 yıl, ilgili bölümde/programda Tıp Fakültesi hariç diğer lisans programları için 4 yıl, Tıp Fakültesi için 6 yıl ve ön lisans programları için 2 yıllık normal öğrenim sürelerini kapsıyor. İzmir Üniversitesi’nin hemen hemen her bölümünde öğrencilere yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 burs olanağı sunuluyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka hamsiye doyacak
Sonraki Haber Öğrenciler kartopu ile yaşama sarıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?