ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, Enerji Kentleri Ağı’na katıldı

Karşıyaka, Enerji Kentleri Ağı’na katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, Enerji Kentleri Ağı’na katıldı

Alternatif enerji kaynaklarını destekleyen ve yaygınlaştırmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, Avrupa’nın en prestijli uluslararası yerel yönetim ağlarından biri olan ‘Enerji Kentleri Ağı’na (Energy Cities) katıldı.

Tam üyeliğe kabul edilen belediye; bu sayede enerji konusunda uluslararası işbirlikleri kuracak, hem mali hem de teknik yardımlardan yararlanarak projeler üretecek

Sürdürülebilir enerji kaynaklarını yaygınlaştırmak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmaları uluslararası boyuta taşıyan Karşıyaka Belediyesi, ‘Enerji Kentleri Ağı’na (Energy Cities) üye oldu. Avrupa’nın enerji politikalarının şekillendirildiği en önemli oluşumlardan biri olan ve 30 ülke ile 1000’den fazla üyeyi temsil eden Enerji Kentleri Ağı; Karşıyaka’ya enerji alanında önemli işbirlikleri ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak.

‘Enerji Kentleri’ arasına katılan Karşıyaka Belediyesi; enerji alanında yapacağı çalışmalar ve projeler için bireysel rehberlik alabilecek. Ağa üye olan dünyanın farklı köşelerindeki yerel idarelerin iyi uygulama örnekleri hakkında bilgi edinerek, ortaklıklar kurabilecek. AB düzeyindeki enerji politikalarının takibi sağlanacak. Enerjiyle ilgili konularda mali ve teknik yardımlardan faydalanılabilecek. Karşıyaka’da enerji ve enerji verimliliği adına yapılan tüm çalışmalar, uluslararası arenada tanıtılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Dünya Kenti Karşıyaka vizyonumuz doğrultusunda her alanda yaptığımız çalışmaları yerelden uluslararası boyuta taşıyor, kentimizin geleceği için önemli adımlar atıyoruz. ‘Enerji Kentleri Ağı’na tam üyeliğe kabul edilmemiz de enerji alanında Karşıyakamız için çok önemli bir adımdır. Bu üyelikle hem uluslararası politikaların belirlenmesinde aktif rol alacağız hem de kentimizde sürdürülebilir enerji ve enerji verimliliği konularında önemli projeleri hayata geçirme imkanı bulacağız” dedi.

‘ENERJİ KENTLERİ AĞI’ NEDİR?

‘Enerji Geleceğine Yatırım Yapan Avrupa Yerel Yönetimler Ağı’ olarak çalışan Enerji Kentleri Ağı,1990 yılında Avrupalı belediyeler tarafından kurulmuştur. Aynı zamanda Avrupa Enerji Dönüşümünde Yerel İdareler Derneği olarak faaliyet gösteren Enerji Kentleri Ağı’nın; 30 farklı ülkeden, 400’den fazlası yerel yönetim olmak üzere, 1000’in üzerinde üyesi bulunmaktadır. Üyeleri arasında İspanya-Barcelona, İngiltere-Bristol, Finlandiya-Helsinki gibi şehirlerin de yer aldığı ağ; ‘Herkes için yüksek yaşam kalitesi sunan düşük enerji tüketimli kent’ vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Üyesi olan yerel yönetimlerin sürdürülebilir enerji konusunda rol ve becerilerini geliştirme, ortak projeler yürütme, AB kurumları tarafından enerji, çevre koruma, ve şehir politikaları gibi alanlarda alınacak kararları belirleme ve temsil imkanı sağlanması gibi birçok konuda çalışma fırsatı sunan önemli bir sistemdir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın konuğu Yeni Malatyaspor
Sonraki Haber İzmir'de 264 şişe sahte rakı ele geçildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?