ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi'nin bütçesi 225 Milyon Lira

Karşıyaka Belediyesi'nin bütçesi 225 Milyon Lira

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi'nin bütçesi 225 Milyon Lira

Yeni yılda da yatırımlarına ara vermeden devam etmeye hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, 2016 mali yılı bütçesini hazırladı.

 225 milyon 235 bin lira olarak tahmin edilen bütçede, yıl boyunca yapılacak yatırım payı ise 32 milyon olarak ön görüldü. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Halkın beklentileri, talep ve önerileri doğrultusunda hizmet ediyoruz ancak gelirlerimiz, giderlerimizi karşılamıyor. Gelirler Kanunu yeniden düzenlenmeli. Bu şekilde kalacaksa şube müdürlüğü olalım” dedi.

Gelecek yılın yatırım programını hazırlayan Karşıyaka Belediyesi, yeni dönem belediye bütçesini de 225 milyon 235 bin lira olarak belirledi. İnsan odaklı, sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyan bütçe rakamlarında, sosyal ve kültürel yatırımlara ağırlık verilirken, bir yıllık yatırım bütçesi de 32 milyon lira olarak belirlendi. Önemli yatırımlar arasında; Örnekköy’de bir spor kompleksi yapımı, kapalı yüzme havuzu, Anayasa Meydanı ve Anıt Projesi ile Masal Parkı yapımı da yer aldı.

Belediye Meclisi’nde onaylanan 2015 yılı bütçe rakamları, CHP ve AKP’li meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Yeni dönem bütçesinin Karşıyaka’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Göreve geldiğimiz günden itibaren, gelir kayıplarının en aza indirilmesi, yeni gelir kaynaklarının yaratılması, mali planlamanın tamamlanması ve mali yapının iyileştirilmesi için disiplinli çalışmalar yürüttük. Bireyin yaşam kalitesi, konforu ve mutluluğu bizler için hizmetlerimizin ölçütüdür. Belediyeyi resmi daire algısından kurtarıp bir sivil toplum kuruluşu gibi yönetiyoruz” dedi.

Başkan Akpınar “Ne yazık ki kentin, artan ihtiyaçları ile birlikte, gider bütçemiz her yıl büyüme gösterirken, gelirlerimiz ise sabit kalmaktadır. Vergi ve harç oranlarını bile belirleyemeyen yerel yönetimler, istedikleri büyüme ivmesini sağlayamayacaklardır. Yerel vergiler, yerel bütçe ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmelidir. Bu şartlar altında metropolde belediye başkanlığı yapmanın anlamı kalmıyor. Bu şekilde devam edilecekse metropoldeki belediyeler şube müdürlüğü olsun!” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Binali Yıldırım KSK'yi ziyaret etti
Sonraki Haber Karşıyaka protokolü vatandaş ile iletişimi konuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?