ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi, 6. anaokulunu açtı

Karşıyaka Belediyesi, 6. anaokulunu açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi, 6. anaokulunu açtı

Kurduğu anaokullarıyla bugüne kadar binlerce çocuğu geleceğe hazırlayan Karşıyaka Belediyesi, kente yeni bir okul öncesi eğitim kurumu daha kazandırdı.

Mavişehir’de oluşturulan ‘Karşıyaka’nın Filizleri Anaokulu’nun açılışını çocuklarla birlikte yapan Başkan Akpınar, “Burada Karşıyaka’nın Filizleri’ni yetiştireğiz, üniversiteye kadar her dönemde yanlarında, arkalarında olacağız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, 6’ncı okul öncesi eğitim kurumu olan ‘Karşıyaka’nın Filizleri Anaokulu’nu Mavişehir’de hizmete açtı. Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde, Bilim Müzesi yanında bulunan anaokulunun açılış törenine; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı Doğan Koç, Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, veliler, çocuklar ve Karşıyaka’nın Filizleri Projesi kapsamında burs alan üniversiteli gençler katıldı. Törenin ardından, katılımcılar ve çocuklar birlikte okulu gezdi, oyunlar oynadı.

Bu eğitim yılına 5 sınıfta 66 öğrenci ile başlayan Karşıyaka Filizleri Anaokulu'nda, modern sınıfların yanı sıra uyku odaları, yemek odaları, oyun parkı, top havuzu, tırmanma duvarı, idari bölümler ve mutfak gibi bölümler de bulunuyor. Uzman eğitmenlerin görev yaptığı kurumda; çocukların psiko-motor, zihinsel, sosyal, duygusal ve öz bakım becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak ve ilköğretime hazırlamak amacıyla, kapsamlı bir eğitim programı doğrultusunda tam gün hizmet sunuluyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Eğitime yatırım demek; geleceğe, insanlığa, sanata, kültüre yatırım demektir. Fabrikalar yapılabilir. Binalar da yapılır. Kültür merkezleri de yapılacak. Ama insanı eğitemezseniz o zaman onların da hiçbir anlamı olmaz. Biz eğitime katkı koyarak, çocuklarımıza anaokulundan başlamak üzere iş yaşamına kadar destek veriyoruz. Üniversiteli gençlerimize burs imkanı sağladığımız Karşıyaka’nın Filizleri projemizle Türkiye’ye örnek olduk. Şimdi de Karşıyaka’nın Filizleri adını verdiğimiz anaokulumuzu hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Burayı çocuklarımıza, geleceğimize kazandırmaya karar verdik. Filizlerimiz yetişecek burada. Onlar da üniversite yaşamını en iyi şekilde tamamlayacaklar, geleceğin mühendisleri, eğitimcileri, doktorları olacaklar. Karşıyaka’nın Filizleri Türkiye’nin Filizleri olsun, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da, “Atatürkçü, laik, demokrat ve aydınlık nesiller yetiştirmek için çalışan, bu uğurda büyük emek harcayan Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar ve tüm ekibini kutluyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Panathinaikos deplasmanında
Sonraki Haber Dikkat!..Karşıyaka'da 18 saat su kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?