ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediye Meclisi’nde ''terör'' gündemi

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde ''terör'' gündemi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediye Meclisi’nde ''terör'' gündemi

Karşıyaka Belediye Meclisi Haziran ayı 2. oturumu, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis oturumunda açılış konuşmasını yapan Hüseyin Mutlu Akpınar, tüm İslam ailemine hayırlı Ramazanlar dileyerek başladığı sözlerine daha sonra İstanbul’da bugün yaşanan bombalı saldırı üzerinden devam etti. Akpınar, “Neredeyse her meclis toplantısında böyle bir olayla karşı karşıya kalıyor ve terörü lanetliyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Genel idareciler, toplumsal barışı sağlamak için ne gerekiyorsa yerine getirmeli. İnsanlar yaşamını ürkerek sürdürüyor. Güvenlik güçlerimizin ve bu gün ülkeyi yöneten iktidarın bir an önce ciddi adımlar atması gerekiyor” dedi.

Çözüm süreci eleştirisi

Sözlerine kamuoyunda çözüm süreci olarak bilinen süreçte yaşananlara atıf yaparak devam eden Akpınar, “Ülkemizde çok uzun süre terör olayları yaşanmadı. Demek ki bu süreçte siyasi bir yanlış yapıldı ve bu olaylar yeniden başladı. Demek ki açılım süreci, kapalım süreci, çadır mahkemeler terörün toplanma süreci olmuş” sözleriyle iktidara yüklendi.

Gruplardan teröre lanet

Meclis oturumunda Akpınar’ın ardından söz alan CHP ve AK Parti grup sözcüleri de teröre tepkilerini dile getirdiler. CHP’li Süha Barlak, “CHP grubu olarak yaşanan terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu tür olayların son bulmasını diliyoruz” sözleriyle grubu adına görüşlerini bildirirken; AK Partili Ersin Güngör, “En kutsal ayda bile terörün genç-yaşlı, alevi-sunni, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden, gözünü kırpmadan katledebildiğini gördük. Ülkede hem özel, hem resmi ne kadar kurum varsa, sadece Karşıyaka Belediyesi değil, ne kadar belediye varsa ve buralarda terör destekçileri çalışıyorsa ben öncelikle onları lanetliyorum. Ben A Partisi, B Partisi demiyorum. Benim partimden bir belediye de terör destekçilerinin bünyesinde çalışmasına göz yumuyorsa onları da lanetliyorum. Başkanım, sizden özellikle rica ediyorum belediye bünyesinde çalışan kişiler araştırılsın” dedi. Güngör’ün bu sözleri CHP grubundan tepki görürken, Başkan Akpınar, “Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan herkes Atatürkçü ve Cumhuriyet değerlerine bağlı insanlardır” diyerek Güngör’e yanıt verdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yamanlar Koleji'ne çifte kupa
Sonraki Haber İzmirliler, ''yeryüzü sofrası''nda buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?